Kredi Notuma Kredi Çıkar Mı? - Kredi Notum Kaç Olmalı

10:46

Bana Kredi Çıkar Mı?

Kredi Notuma Kredi Çıkar Mı?  Kredi Notum Kaç Olmalı
   Araba alırken, ev alırken veya diğer gerekli olan ihtiyaçlar için çeşitli bankalarda kredilere başvuruyoruz. Başvurduğumuz krediler bazen onaylanmaya biliyor. Kredi başvurularınızın olumlu olmamasında ki en büyük sebep kredi notunuz. Bu yüzden kredi çekmek isteyenlerin kişilerin araştırdığı sorulardan biride bu kredi notuma kredi çıkar mı? oluyor. Sizler için hangi kredi not aralığında rahatça kredi çekebileceğinizi araştırdık. Ve kredi notu aralığınıza uygun alabileceğiniz kredi miktarını yazdık.

Kredi Notumu Nasıl Öğrenebilirim?

   Evet kredi notunuzu bilmeden yazımızı okumanız faydasız olacaktır. Öncelikle kredi notunuzu öğrenmelisiniz. Kredi notunuzu öğrenmenin bir çok yolu vardır. Bunlardan ikisi findeks ile sorgulama yada telefonunuzdan SMS le kredi notunuzu öğrenmedir. Sizler için bir yazımızda detaylı olarak nasıl kredi notu sorgulayacağınızı yazdık. Yazımızı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:

   

Kredi Notunun Değerlendirilmesi Nasıl Yapılır?

   Kredi notunuz 0 ile 1900 arasında bir rakam olacaktır. Findeks bu not aralıklarının kredi alabilmek için risk durumunu 5'e bölerek açıklıyor. Böylelikle puanınıza göre kredi alabilmeniz kolaylaşabilir.


  • En Riskli     :  1-699 arası kredi notuna sahip kişiler
  • Orta Riskli  :  700-1099 arası kredi notuna sahip kişiler
  • Az Riskli      :  1100-1499 arası kredi notuna sahip kişiler
  • İyi                 :  1500-1699 arası kredi notuna sahip kişiler
  • Çok İyi         :  1700-1900 arası kredi notuna sahip kişiler
   Bu kredi not aralıklarına bakarak kredi alabilmeniz kolaylaşacaktır. Fakat bankalardan kredi çekebilmek için başvurduğunuzda gelir durumunuz, alacağınız kredi miktarı, krediyi ne için çekeceğiniz kredi almanızı belirleyeceğiniz etmenler arasındadır.

Hiç kredi kullanmadım bana kredi çıkar mı?

   Hiç kredi kullanmamanız kredi çekebilmeniz için olumsuz bir etkendir. Kredi notunuz bu durumda sıfır olacaktır. Yani kredi notunuz görünmeyecektir. Bu yüzden bankalar kredi kullanmamış kişilerde bankalar kararsız kalır. Fakat aylık gelir durumunuz, alacağınız kredi miktarı ve üzerinizde rehin gösterebileceğiniz şeyler kredi almanızı etkiler. Kredi notunuzu yükseltmek için ufak limitli kredi kartı kullanmanız her zaman kredi çekmenizi kolaylaştıracaktır.

Kimlere Kredi Çıkmaz, Kimlere Kredi Verilmez?

Bankların bazı kişilere kredi vermez veya kişiler başvurduklarında başvurusuna olumsuz yanıt alabilir. Bu kişiler bankalara yüksek miktarda mevcut borcu bulunan tüketiciler, gelir belgesi gösteremeyen kişilerdir. Yani kısacası kredi notu düşün yani riskli olan kişilerdir.

Kimler Kredi Alabilir?

Kredi notu az riski, iyi, ve çok iyi sınıfında bulunan kişiler daha rahat kredi alabilir. Tabi bunların yanında aylık göstereceği gelir durumu ve bankaya göstereceği teminatlar kredi alabilmesini etkileyecek ve daha yüksek limitli kredi kartı almasını sağlayacaktır.

   Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Sizlere genel hatlarıyla Kredi Notuma Kredi Çıkar Mı?, Kredi Notum Kaç Olmalı?, Findeks kredi notu kaç olmalı? gibi sorularınızın yanıtı verebilecek düzeyde basitçe anlattık. Kredi notunuza dair soru başlıklarının cevaplarını makale içerisinde bulabilirsiniz.



"Kredi Notuma Kredi Çıkar Mı? - Kredi Notum Kaç Olmalı"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.