Ticari Taşıt (Araç) Kredisi Başvurusu - Taşıt Kredisi Nasıl Alınır?

14:02

Ticari Taşıt Kredisi Nasıl Alınır 2018? 

Ticari Taşıt KredisiTicari taşıt kredisi ticari otomobil ve araçlar için bankaların kişilere ve kurumlara verdiği bir kredi türüdür. Ticari araç kredileri; van, kamyonet ve panelavana benzer veya hafif ticari araçlar için verilmektedir. İş makineleri bu kredi kapsamına girmemektedir. Bu krediler hem 0 araca hem de ikinci el araçlara verilmekle beraber ikinci el araçlar için yaş sınırlaması bulunan bir kredidir.
Ticari araç kredileri diğer krediler gibi işleyen ve araç kredisinin özelleşmiş halidir. Bu kredilerde de faiz, vade ve aylık ödenen taksitler değişiklik gösterebilmektedir.
Taşıt kredi özelliklerini anlatacak olursak iki bölümde inceleyebiliriz. Sıfır araçlar için ipotek ile verilen krediler ile 60 aylık vadelerle araç sahibi olabilirsiniz. Bankanın vereceği kredi miktarı ise aracın %70 ile %90 arasındadır. İkincil el araçta ise 5 yaş sınırı ve 48 aya varan vade seçenekleri bulunan bankalar %50 oranında vereceği kredi ile ticari araca sahip olabilirsiniz.
Kredinin farklı vade ve ödeme seçenekleriyle, bankanın anlaşmalı olduğu markalar ile indirimli faiz oranıyla, birden fazla araç alımında kullanılabilmesi ve uygun faiz oranları bu krediyi avantajlı hale dönüştüren bazı etmenlerdir.

Ticari Taşıt Kredisi Başvurusu İçin İstenen Evraklar

Ticari taşıt kredisi başvurunda bulunurken istenilen evraklar aşağıdaki listedeki gibidir. Aşağıda listelenen belgelere ek olarak banka farklı belgeler isteyebilir. Bu konuda bankanıza danışınız.
◆ Ticaret odası sicil kaydı,
◆ Firma imza sirküleri,
◆ Ticaret sicil gazeteleri,
◆ Firma kurucularının kimlik fotokopileri,
◆ Meslek kooperatif üyelik belgesi,
◆ Firmada bulunan araçların listesi,
◆ Firmaya ait sözleşmeler ve işlerin tablosu,
◆ Firmaya ait vergi levhası fotokopisi,
◆ Vergi beyannameler ve makbuzlar,
◆ Son yıllara ait mizan ve detaylarını alarak bankaya başvurarak ticari taşıt kredisi alabilirsiniz.

Ticari Taşıt Kredisi İçin Gereken Koşullar

Ticari taşıt kredisine başvurmak için bazı özel koşullar sağlanması gerekmektedir. Bu koşullar;
◆ Krediye başvururken 18 yaşından büyük olunmalıdır.
◆ Kredi çekecek kişide risk ve istihbaratta olumsuzluk olmamalıdır.
◆ Başvuracak Kişinin geliri belgelenmelidir.
◆ Kredinin taksiti, belgelenen aylık gelirinin %50'sini geçemez.
◆ Kredi çekecek kişiye hayat ve kaza sigortası yaptırılır.
◆ Araçlara kasko sigortası yaptırılır.
◆ Araçlar üzerine ipotek konulur.

Ticari Taşıt Kredisi Başvurusu

Bankalar tarafından verilen ticari taşıt kredisine işletmeler ve kobilere özeldir. Kredinin amacı kobilerin ve işletmelerin daha hızlı büyümelerini sağlamaktır. Normal bireyler bu kredilere başvuramaz krediye başvurmak için bir işletme olmak gereklidir. İşletmenizin faal durumda olması ve işletme sicilinizin temiz olması kredi almanızı kolaylaştıracak etmenler arasındadır. Kredi başvurusu yapılırken banka tarafından istenen evrakları eksiksiz olarak bankaya teslim etmelisiniz. Bankalardan alınan bu ticari taşıt kredisiyle firmanızın gelişmesini hızlandırabilir ve uygun faizlerle ticari kredinizi kullanabilirsiniz.

Kaynakça
Yazımızda çalışanlara Ticari Taşıt Kredisine Nasıl Başvurulur? Evraklar ve Koşulları Neler konusunu resmi sitelere dayandırarak ifade etmeye çalıştık. Bankaların kendi sitelerine giderek yayımlanan kararı okumak için siteye z*iyaret edebilir ve daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Taşıt Kredisi | KOÇFİNANS
Ticari Kredi - Akbank

"Ticari Taşıt (Araç) Kredisi Başvurusu - Taşıt Kredisi Nasıl Alınır?"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.