18 Yaşını Doldurmadan Banka Hesabı Nasıl Alınır

05:50
18 yaş altında banka hesabı nasıl açılır

18 Yaşını Doldurmadan Banka Hesabı 

Devir teknoloji devri diyerek başlayalım hepimiz artık işlerimizi, ödemelerimizi ve fatura ödemelerini bankalar yoluyla ödemesini gerçekleştiriyoruz. Artık bu yaş sınırı 18’in altına düşmüş durumda çünkü artık gençlerde banka kartı istiyor tabi ki ebeveyn kontrolünde. İşte bu yazımızı 18 yaşın altındaki gençlere nasıl anne ve babaları sayesinde banka hesabı almayı anlatacağız. Bu yazımızda 18 yaş altında banka hesabı nasıl açılır, çocuğa burs için banka hesabı açmak için gerekli olan şeyleri anlatacağız yazımızın tamamını okuyunuz.


18 Yaşını Doldurmadan Banka Hesabı Açma

Ödeme işlemlerimizi işlemleri yapmak için gençlerin en az bir adet banka hesabına olması gerekiyor. Bazı özel durumlarda 18 yaşını daha gelmemiş gençlerimize ve çocuklarımıza da banka hesabı açmamız gerekebiliyor. Gerek çocuğun eğitimi ve gerek geleceği için adına açılacak tasarruf hesapları, gerekse bazı resmi işler için gereken banka hesapları 18 yaşına gelmemiş bireylere de lazım olabiliyor. Çocuğunuz 18 yaşından önce bir kurumdan burs kazandıysa veya 18 yaşından önce bir

Banka Hesabı Açmak İçin Gerekli Olan Belgeler

Hemen hemen tüm bankalar 18 yaş altındaki çocuklara hesap açıyorlar. Ancak hesap açabilmeniz için bazı şartları da oluyor. Birçok bankada çocuğunuza 18 yaşını doldurmadan banka hesabı açmak  istiyorsanız kendisine hesap açtıracak çocuk ile birlikte velisinin (anne ve baba) veya yasal bir vasisinin bulunması hesap açmak için yeterli oluyor. Hesap açılacak çocuk ve velisi kendilerine ait nüfus cüzdanlarıyla birlikte çocuğa hesap açmak için bankaya başvurduklarında kısa bir süre içerisinde çocuk adına banka hesabı açılabiliyor.

işte çalışmaya başladıysa bursunu ve maaşını alabilmesi için kendi adına bir banka hesabına ihtiyaç duyuyor.


18 Yaşını Doldurmamış Bireyin Bankacılık İşlemleri Nasıl Yapılır?

18 yaşını aşmamış bireyin bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilmesi için yapılacak işlem esnasında velisinin veya yasal vasisinin yanında bulunması ve işlem için imzalı onay vermesi gerekebiliyor. Genelde ilk kez bankaya giden bireyler bu prosedürü bilmedikleri için bankadan geri çevrilmektedir. Bireyin bankacılık işlemini yapabilmesi için ya yaşının dolmasını bekleyecek ya da velisi veya vasisi ile birlikte hesap açtırdıkları bankaya giderek istenilen bütün hesap ve kart alımı gibi bankacılık işlemleri yapabilecektir. Bankadan işlemleri velisiyle beraber hallettikten sonra çoğu kişi kart ve ya İnternet bankacılığını isteyerek bankaya gelmek zorunda olmamaya çalışmaktadır. Çünkü kart ile veya online bankacılık ile genç birey velisine gerek kalmadan işlem yapabileceksiniz.
18 yaşını açmamış olan bir gencin bankacılık işlemlerini yapması için velisi şartken, eğer genç bireyin adına bir bankadan kart çıkartılırsa ATM’lerden tüm bankacılık işlemlerini kart şifresiyle yapabilir.

18 yaş altındaki çocuklar için vadeli tasarruf hesapları

Bazı bankalar ise 18 yaş altındaki çocuklar için vadeli tasarruf hesapları da açmakta ve bu işlem için de genç bireyim velisiyle birlikte bankaya müracaat etmesi gerekmektedir. Bazı bankalar ise çocuğun her iki ebeveyninin de hesap açma esnasında bankaya imza vermesini şart koşmuştur.

"18 Yaşını Doldurmadan Banka Hesabı Nasıl Alınır"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.