Kredi Ödemelerinin Gecikmesi - 1 Günlük Kredi Ödemesi Gecikmesi

05:42

Kredi Ödemelerim Gecikirse Ne Olur?

Kredi Ödemelerinin GecikmesiZamanla ihtiyaçlar artıyor, ihtiyaçların artması ile maaşlarınız yetmiyor bu durumda bireyler bankalardaki kredilere başvuru yapmaktadır. Bugünkü yazımızda çekilen ihtiyaç kredilerinin ödemesinin zamanında yapılmadığı taktirde neler olacağını yazacağız. Umarız ki bu durumlara düşmezsiniz.
Biliyoruz ki bankalar faizle çalışan kurumlardır bu faizleri aldığı noktalardan biride kredilerdir. Maaşınızın ödenmemesi, acil bir hastalık durumunda elde olmayan nedenlerden dolayı bazen kredi ödemeleri gecikir. Fakat ödemelerinizin tarihinin geçmesi bazı sıkıntılar ortaya çıkaracaktır. Bu yüzden kredinizin aylık ödemesini 1 gün bile geciktirmemeye dikkat ediniz 1 günlük gecikme bile bazı sorunlar ortaya çıkacaktır. Tabi bu gecikmelerinde bir evresi bulunmaktadır. Kısa süreli yaşanan gecikmelerde yaptırım yapılmaz. Artan gecikmelerde karşınıza neler çıkacağının detaylı bilgisi yazımızın devamında.

1 Günlük Kredi Ödemesi Gecikirse Ne olur?

Kredi taksitinin son ödeme tarihin de ödenmemesiyle birlikte kredi de gecikme süreci başlamış oluyor. Yaşanan bu gecikme 2-3 güne kadar sadece o gün için faizleri ödeyerek bir sıkıntı çıkmadan kredi ödemenizi devam ettirebilirsiniz. 3-4 günden sonra ödenmeyen krediler için banka telefon, sms ve e-mail yoluyla sizlere ulaşılacak ve borcunuzu ödemeniz istenecektir. Diğer kredi ödemesi gelene kadar sizlere ulaşılacaktır. Bu arada yaşanan gecikme Kredi Kayıt Bürosuna bildirilecektir. Bu bildirme kredi notunuzun düşmesine sebep olacak, diğer kredi başvurularınızda sıkıntı yaratacaktır. 2 taksitin ödenme tarihine kadar bu durum böyle devam edecek yasal bir yaptırımda bulunamayacaklardır.

2 Ay Kredi Ödemelerinin Yapılmaması

2 ay kredi ödemesini yapmadığınız taktirde 3 ödeme tarihine kadar beklenecek 3. Ay kredi ödemesi yapılmadığı taktirde kredi çektiğiniz banka size yazılı ihtar gönderecek ve yasal süreç için adım atılmış olacaktır. Artık gecikme faizi dışında diğer masraflarda sizden talep edilecektir. Bu geçen süre zarfında da anlaşma sağlanmazsa dosyanız avukata verilecek ve kara listeye gireceksiniz ve 5 yıl boyunca kredi hizmetinden faydalanamayacaksınız.

Kredi Ödemesi Gecikmemesi İçin Ne Yapılmalı?

Kredilerinizin ödemesinin gecikmemesi için maaş gününüzden 3-4 gün sonraya kredi ödeme tarihini ayarlamanız sizin faydanıza olacaktır. Maaşınızda yaşanan bir gecikme durumunda arada kalan günde gereken meblağı bulmaya çalışabilirsiniz. Kredi aylık ödemesinin tamamını ödeyemiyorsanız en azından bir kısmını ödeyerek süreyi uzatmaya çalışabilirsiniz. Eğer ödeyemeyecek durumda iseniz bankaya başvurarak banka uygun gördüğü taktirde kredi ödemesini 1 – 2 aylık taksit erteleme yaptırabilirsiniz. Bu işlemde taksit ertelenecek ve ödenecek meblağa faiz uygulanacaktır.
!!!Kredi gecikme durumda olacakları genel olarak yazdık. Sizlerde kredi ödeme tarihlerini dikkatlice takip ederek ödemelerinizin zamanında ödenmesini sağlayınız. Burada yer alan bilgiler araştırmalarımız sonucunda yaklaşık bilgiler olup daha detaylı bilgi için kredi çektiğiniz bankaya giderek danışınız.

"Kredi Ödemelerinin Gecikmesi - 1 Günlük Kredi Ödemesi Gecikmesi"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.