Faizsiz Kredi Veren Bankalar 2019 - Sıfır Faizli Kredi

02:12

Faizsiz kredi veren banka var mı 2019?

Faizsiz Kredi Veren Banka VarmıÜlkemizin ekonomik durumu göz önüne alındığı takdirde faiz oranlarının yükselmesi ile beraber tüketiciler tarafından faizsiz kredi veren bankalar hangileridir diye bir soru ortaya atıldı. Bu soruya en doğru cevabı verebilmek için sizler için bir takım araştırmalara yaparak bu yazımızı derledik.

Her ne kadar da kredi kullanan tüketicilerin sayısı çok fazla gibi gözükse de bir o kadar da çeşitli sebeplere bağlı olarak da kredi kullanmayan tüketicilerin sayısı da fazladır. Bunun sebebini ise tüketiciler içerisinde faiz olmasından kaynaklandığı dile getirseler de bunu da dinen yasaklanmış olduğunu vurguluyorlar. Tam bu esnada katılım bankalar aracılığı ile kar payı olarak ortaya çıkardıkları vade sistemine benzeyen bir sistem ile beraber faizsiz kredi kavramını ortaya çıkarmışlardır.

Kar payı nedir? 

Herhangi bir işletmenin giderlerin ve zararların toplanarak cirodan düşülmesine ve ortaya çıkan miktarın kar olarak adlandırılmasına denir. Bankalar da aynı ticaret yapıyor gibi yani bir ürün, hizmet satıyor gibi kredi ürünlerine kar payı koyarak dinen yasak olduğu için kredi çekmeyen potansiyel müşterilerini kendilerine çekmeyi hedeflemişlerdir.
Faizsiz kredi, türü bakımından ikiye ayrılmaktadır. Bunlardan birincisi, bankalar tarafından müşterilerine verilen borç karşılığı herhangi bir faiz oranı üzerine koymaksızın sadece anaparayı talep ettikleri bir kredi türüdür. Yani çekilen kredi tutarına karşılık olarak kredi masrafları, sigorta masrafları dışında herhangi bir ücret talep etmeden sadece anapara ödenir. Diğer bir tür faizsiz kredi ise bankalar tarafından faiz olarak adlandırılmayan kar payı olarak adlandırılan bir kredi türüdür. Yani siz anaparanın yanında ödediğiniz miktarlar tamamen bankanın sizinle ticaret gerçekleştirmesinden dolayı ortaya çıkan kar payının ödenmesidir. Aslında bakıldığı zaman çok mantıklı bir hareket olarak bakılsa da ekonomi ve finans otoriteleri tarafından bu uygulamanın herhangi bir anlamı olmadığı söyleniyor. Bunun sebebi de yine aynı faiz oranlarının uygulanmasından dolayı sadece hizmetin adının değiştirildiğini vurguluyorlar.

Kar payı oranına göre kredi

Faizsiz kredi veren bankalar adı altında yaptığımız bu yazı altında kar payı oranına göre kredi veren bankaları sıraladık. Bu bankalar;

  • Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş
  • Ziraat Katılım Bankası A.Ş
  • Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.
  • Vakıf Katılım A.Ş

"Faizsiz Kredi Veren Bankalar 2019 - Sıfır Faizli Kredi"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.