PTT'den Emeklilere Faizsiz İhtiyaç Kredisi - Emeklilere Kredi

01:03

PTT Kredi Başvurusu ve Emekli Kredisi 2018

emeklilere özel ptt ihtiyaç kredisiGenel olarak ülkenin ekonomik durumuna bakıldığı zaman emeklilerin hali daha da zor bir hal alıyor. Gelen zamlar emeklinin maaşına yetmediği için her geçen gün nakit sıkıntısı çeken emekliler için PTT aracılığı ile ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz. Bankalar ile tüketici arasında bir aracı görevi gören PTT şubeleri tarafından kredi başvurusu yapabilirsiniz.
PTT sizden aldığı ihtiyaç kredisi başvurunuzu bankaya iletir ve banka tarafından değerlendirilmeye alınır. Banka sizin başvurunuza eğer ki olumsuz bir geri dönüş sağlamazsa kredi başvurusunu yaptığınız PTT şubesinden sözleşme imzalayarak gidip kredinizi alabilirsiniz. PTT ile anlaşmalı olan bankaların sunduğu faiz oranları diğer kredi türlerine göre çok daha uygun olduğunun altını çizmekte fayda var.
PTT aracılığı ile aldığınız ihtiyaç kredilerinde de standart hale gelen vade süresi aynıdır. İhtiyaç kredilerinin genelinde 36 aya kadar vade sunulduğu için PTT aracılığı ile alacağınız kredilerde de 36 aya kadar vade ile ödeme yapabilirsiniz. Faiz oranları pek tabii bankalara göre değişkenlik gösterse de PTT aracılığı çekeceğiniz için daha uygun faiz oranları ile karşılaşmanız oldukça normal.
Sadece PTT aracılığı ile kredi çekmek isteyenler için değil bankalar aracılığı ile kredi çekmek isteyen tüketicilerin dikkat etmesi gereken bir husus var oda şu ki yaş sınırıdır. Yaş sınırları bankadan bankaya değişiklik gösteriyor olsa da sağlık durumunuz, gelir belgeniz ve yaşınız göz önüne alındığı zaman ortalama yaş sınırı 80’dir. Yaş sınırının içerisine vade süresi de eklendiği takdirde 78 yaşındaysanız eğer maksimum 24 ay yani 2 sene vadeli kredi alabilirsiniz.

Ne Kadar Emekli Kredisi Alabilirim?

Yalnızca emekli maaşını PTT aracılığı ile alan emeklileri kapsayan bu yenilik sayesiyle acil nakit ihtiyacı olan tüketiciler için oldukça önemli bir karar.  PTT’nin anlaşmalı olduğu bankalar ortalama 40,000 TL’ye kadar 36 aydan 48 aya kadar vade imkânı ile kredi kullanabilirsiniz. Alt sınırın 1,000 TL olduğunu göz önünde bulundurursak 40,000 TL ihtiyaç kredisi emekliler için oldukça yüksek bir rakam olduğunu söyleyebiliriz. PTT’nin anlaşmalı olduğu bankalar Aktif Bank, Deniz Bank, ING Bank ve Türkiye Ekonomi Bankası’dır.

' yorum yapınız 3 Cevap "PTT'den Emeklilere Faizsiz İhtiyaç Kredisi - Emeklilere Kredi"

Unknown dedi ki...

15.000 TL kredi çeksek taksit ödemesi ne kadar olur faiz ne kadar olur emekli için annem çekecek

Banka Bilgi dedi ki...

Bankalar bunları size göre belirliyor. Size cazip olan ödeme seklini tercih edebilir siniz?

Unknown dedi ki...

50.000 ev kredisi cekmek istiyorum 800 tl maas aliyorum ne kadar faiz odemem gerekir

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.