Evde Yapılabilecek Paketleme İşleri



Ev ekonomisine ek gelir sağlamayı düşünen ev hanımlarına veya masraflarını karşılamayı isteyen öğrenciler için evde yapabilecekleri kolay birçok çeşit paketleme işleri bulunuyor. Çoğu fabrika ve atölye benzeri yerlerin paketleme bölümleri vardır. Bu iş yerleri daha fazla sigorta, yemek, yol gibi giderlerini kendisine masraf yapmama adına, ev ortamında gerçekleşebilecek paketleme işlerini ek iş yapmak isteyen ev hanımlarına veya öğrencilere fırsat olarak sunuyorlar.

Evde Paketleme İşi Yapmak

Paketleme işini yapmak için herhangi bir tecrübeye veya bilgi birikimine ihtiyaç duyulmaz. Genellikle firmaların çalışma sistemi aynıdır. Hangi paketleme işini aldıysanız, firma eve ne tür malzemeler gerekiyorsa tarafınıza iletmektedir. Ürünün nasıl paketlenmesi gerektiğini, etiketin paketlerin üzerine nasıl konulacağı ve işi ne kadar sürede yetiştirmeniz gerektiğini tarafınıza bildirir. Paket işleminin tamamlanması ile firmaya karşı ödemeli olarak teslim edilir. Paketleme işinin kolay ve kazançlı olması nedeniyle talep çok fazladır.

Bazı firmalar telefon ve adres bilgilerine çok yığılma olabileceğinden bilgilerini pek paylaşmazlar. Paketleme elemanına ihtiyaç duyulduğu zaman çeşitli sitelere ilan verirler. Fakat yaşadığınız şehir de ki bildiğiniz bazı firmaları da ziyaret ederek de paketleme işi alabilmeniz mümkün. Paketleme işinde aylık kazanç firmanın verdiği işe göre değişmektedir. Genel olarak paketleme işinde 1000 ile 2500 TL arası kazanç elde etmeniz mümkündür.

Evde Kürdan Paketleme İşi

Kürdan paketleme işi oldukça kolay ve rahat bir şekilde yapılır. İster tek başınıza isterseniz grup halinde yapabilirsiniz. Aylık 2.000 - 3.000 TL arası getirisi olan bu paketleme işi, evin istenilen uygun bir yerinde rahatlıkla yapılabilmektedir. Ek işe ihtiyaç duyan herkesin yapabileceği bir iş olan kürdan paketleme işi, oldukça kolay biçimde tamamlanır. Kürdan paketlerinin içerisinde 100, 200 ya da 500 adet kürdan bulunur. Boyutlarına göre, dilediğiniz kürdanları paketleyebilirsiniz.

Evde Mum Paketleme İşi

Mum ev süslemelerinde, düğünlerde, doğum günü partilerinde ve özel günler de çok kullanılan bir malzemedir. Evde ek işi yapılabilecek maliyeti güzel işlerden birisidir. Evde mum paketleme işi ile birçok ev hanımı, boş vakitlerin de mum paketleme işi yaparak, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir gelir elde etmektedir.

Böylece firmalar birbirinden farklı mum üretmekte ve bu mumların paketleme işini de evde paketleme işi yapan kişilere vermektedir. Paketlemesi oldukça kolay ve kazancı bol olduğundan, mum paketleme işini birçok kişi tercih etmektedir. Çünkü mum paketlemesi zevkli ve eğlencelidir. Mumların rengârenk ve birbirinden güzel kokulu olması diğer paketleme benzeri işlerine göre daha dikkat çekici duruyor.

Evde Plastik Bardak Paketleme İşi

Plastik bardak paketleme işi herkesi kolaylıkla yapabileceği ek işlerden biridir. Ek bir zamana ihtiyacınız olmadan ev masraflarını çıkarabileceğiniz güzel ve basit bir iştir. Paketleme işini veren firmalardan iş almanız durumunda gerekli malzemelerin hepsini sizin için tedarik edip evinize göndereceklerdir.
Gerekli malzemeleri böyle sıralayabiliriz;
·         Koli
·         Paketleme bandı
·         Şeffaf poşet
·         Karton bardak
·         Pet bardak
Bu malzemeler ile firmanın istediği zamanda ve istenilen biçimde ürünler hazırlanarak teslim edilmelidir. Bu işten kazancınız el pratikliğine ve becerisine göre değişiklik gösterebilir.

Evde Mandal Paketleme İşi

Mandal paketleme işi eğitim veya tecrübeye sahip olmayan herkesin yapabileceği bir iştir. Uğraş gerektirmeyen bu işi yapmak oldukça kolaydır. Bu işte sadece elinizin hızlı olması gerekir. İsteğiniz doğrultusunda dilediğiniz kadar mandal verilir ve firmanın belirlediği tarihler içerisinde paketleme yapılıp teslim edilmelidir.

Bu iş için günde minimum 4 saat ayırdığınız takdirde, işleri yetiştirme konusunda size yeterli olacaktır. Daha fazla zaman ayırmayı düşünüyorsanız eğer, aylık kazancınız 1000-3000 TL arasında değişiklik gösterecektir. Ev de bir grup oluşturarak da bu gelirlerin kat kat üzerine çıkabilmeniz mümkün olacaktır.

Evde Sabun Paketleme İşi

Sabun hem hijyen açısından hem de süs olarak kullanılan bir üründür. Verdiği hoş koku sebebi ile insanların ilgisini çekme konusunda oldukça başarılıdır. Sabunların birçok çeşidi bulunur. Bunlar; Hijyen amaçlı sabunlar, süs sabunları ve cildi güzelleştiren sabunlar olarak daha bir sürü çeşit bulunmaktadır.

Çeşitliliğinden dolayı ek gelir sağlayabilen ufak bir meslek haline gelebilir. Birçok firma sabun paketleme işi yapıyor ve bu firmalar iş yerlerinde daha az maliyet harcayacağını düşünerek evlere ek iş vermeye başlamışlardır. Sabun paketleme işini istenirse kendiniz üstlenebilir veya kendinize ortaklar bularak daha fazla iş yapabilirsiniz.
Bu iş için gerekli malzemeler şunlardır;
·         Sabun
·         Sabun kutuları
·         Eğer Hediyelik içinse; Makas, tül, süslü kutular ve not kâğıtları bulunur.
Firma size bu malzemeleri tedarik eder ve zamanında güzel biçimde paketlemenizi ister. Ürünleri firmanın istediği gibi bir biçimde yapmadığınız durum da, firma ürünü kabul etmez. Kazancınız çalışma hızınıza göre değişmekle birlikte, aylık kazancınız 2000 TL‘ye kadar yükselebilir.

Evde Pipet Paketleme İşi

Çoğu sektörde tek kullanımlık rengârenk bol çeşitli pipetleri görürüz. Ev hanımları veya öğrenciler için uğraşı vermeyen, zamandan çok çalmayan yapılabilecek cazip bir iştir. Böylece siz de bu plastik pipetleri paketleyerek evde ek gelir sağlayabilirsiniz.

Pipet paketleme işi yapan birçok firma bulunmaktadır. Bu firmalara başvurarak evinizde paketleme işine başlayabilirsiniz. Süregelen bir iş olması sebebi ile kazancınız, anlaştığınız firmanın sizi beğenmesi durumunda devam edecektir. Bu iş için gerekli olan pipet, pipetleri koymak için naylon poşet malzemelerini firma tedarik edip size gönderecek ve nasıl yapacağınızı size anlatacaktır.

Poşetin içine ne kadar pipet koyacağınızı onlar sizden isteyecektir. Firmanın isteği dışında ürün yapmanız halinde firma ürünlerinizi kabul etmeyecektir. Hijyenik olması açısından paketleme işlemi temiz eldivenler giyinerek yapılmalıdır. Pipet paketleme işinden kazancınız 1000-1500 TL civarı veya fazlası olabilir. Pratik olmanız şartıyla kazanç yükselebilir.

Evde Çorap Paketleme İşi

Çorap paketleme işi kolay ve zevkli işlerden bir tanesidir. Bulunduğunuz bölgede ki bulunan firmalar ile anlaşarak evinizde bu işi yapabilir ve boş vakitlerinizi değerlendirip kazanç sağlayabilirsiniz. Çorap paketleme işinde ki gerekli malzemeleri firma sizin için tedarik edip gönderecektir. Firma size belirli sayıda çoraplar gönderir. Gönderdiği çorapların sayısı kadar karton teslim eder. Önemli olan çorapların eşlerini dikkatlice seçip paketlemektir.

Firma çorabın nasıl paketlenmesini istiyorsa çoraplar o şekilde paketlenip zamanında teslim edilmesi gerekir. Firma eşleri doğru biçimde seçilmeyen ve düzgün şekilde paketlenmeyen çorapları kabul etmez ve ücret ödemez. Biraz dikkatle ve özenle çalışmanız gerekiyor. Firmanın isteğine göre ve düzgün yapılan işlerde kazancınız aylık 1500 TL’ye kadar yükseliş gösterebilir. Evde yapabileceğiniz kolay ve zahmetsiz daha bir sürü farklı paketleme işleri bulunmaktadır.

Bunlar;

Düğme paketleme, kına paketleme, plastik tabak altlığı paketleme, boncuk paketleme, terlik paketleme vs. Gibi çeşitli paketleme işleri yaparak ev ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz. Ev ortamın da olması nedeni ile rahat ve konforlu şekil de çalışma olanağı sağlayan paketleme işleri, çoğu ev hanımı ve öğrencilerin ek gelir kaynağı olmuştur. İnternet üzerinden veya direkt olarak firmaya giderek yapacağınız başvuru ile paketleme işine başlayabilirsiniz.