Kredi Borç Yapılandırması Nedir, Nasıl Yapılır? Detaylar

12:08

Kredi Kartı Yapılandırması Nedir 2018?

Kredi Borç Yapılandırması Nedir, Nasıl Yapılır? Detaylar2016 yılında yürürlüğe gecen kredi kartı yapılandırması, kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişilerin yapılandırma ile borçlarına 72 ay taksit yapılarak borcu olan kişilerin zorluk çekmeden borcunu ödemesi sağlanıyor. Bu yapılandırma ile bankalar 72 ay faizinden gelir elde edecek ayrıca kredi kartı borcu olan kişilerde hallerinden gayet memnun gözüküyor.

Bu projeyi özetlersek kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişiler borcunu taksit yaparak 72 ayda ödüyor bankalar ise 72 ayın faizi ile kazanç elde ediyor. Bankaların ve kredi kartı borcu olan kişiler için karşılıklı anlaşmasına dayanan bir proje.

Yapılandırmayı Hangi Bankalar Gerçekleştiriyor?

 Devletimizin kredi verdiği bankalar dışında ülkemizdeki tüm bankalar yapılandırma içerisindedir. Türk İşBankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası,Vakıf Bank,Akbank, Şeker Bank, Garanti Bankası, Deniz Bank, Yapı Kredi Bankası, QNB FinansBank, İngbank, HSBC bankası yapılandırmayı kabul ediyor. Bu bankaların şubesine giderek yada internet şubeciliği üzerinden yapılandırma detaylarını öğrenebilir ve kredi kartı yapılandırması başvuru yapabilirsiniz.

Kredi Yapılandırmanın Olumsuz Yönleri Nelerdir?




2016 yılında yürürlüğe giren bu yasa kapsamında çıkan bu projeye dahil olan bankalar yapılandırılacak krediler için faiz oranlarını kendisi belirliyor. Her bankadan farklı bir faiz oranının çıkması tüketicinin aklını karıştırıyor. Bazı bankalar ise bu projeye yüksek faiz uygulayınca kredi kartını yapılandırmak yerine başka bankadan kredi çekip kartının borçlarını ödedi.   Kimilerine göre bu yapılandırma sadece bankaların işine yaradığı konusunda iddialar da bulunuyor.

Kredi Kartı Borcu Yapılandırması Nasıl Yapılır?

kredi kartı borcu yapılandırması
Kredi kartı borcu yapılandırması, kredi kartının toplam borcu, faizi ve yapılandırma gününe kadarki oluşmuş masraflarını içeren meblağ üzerinden yapılır. Belirlenen bu tutarın peşin ödenmesiyle varlık fonu veya banka indirime gidebilir. Yapılacak olan kredi yapılandırma işlemi genelde peşin olarak kapatılamayan borçlar için uygulanır. Varlık yönetim şirketleri bu borçları ne kadar takibe düştüğüne bağlı olarak vade ve indirim uygulayabilirler. Düşük bir kredi kartı borcunda, toplam borcun altında bir yapılandırma anlaşması teklif edilmez. Bu tip düşük borçlarda, yapılandırma 12 ay taksit veya belirli bir ödemesiz dönemden sonra taksitlendirerek yapılandırma yöntemleri uygulanır. 

Kredi Kartı Borcunu Erteleme Başvurusu Yapılabilir mi?

Kredi kartını ödemeyecek durumdaki kişiler yapılandırmadan faydalanarak kredi kartı borçlarını ileri bir tarihe erteleyebilir. Borç erteleme işlemleri için bankaya başvurup 3 aya kadar erteleme şansı bulabilirsiniz. Bu durumda %2,51’den yüksek olmayacak şekilde kredi erteleme faizi uygulanabilir.

Yapılandırılan Kredi Kartı Borcumu Ödemezsem Ne Olur?

Yapılandırdığınız kredi borcunuzun yapılandırdıktan sonraki borçlarınızı yılda en fazla 2 defa geciktirebilirsiniz. Ödenmeyen taksit nedeniyle kredi borç yapılandırmasından çıkartılmazsınız; fakat gecikme yüzünden bir sonraki ay borcunuza faiz eklenecektir. Ayrıca toplamda 2 kez yapılandırma borcu ödenmemesi durumunda,bir daha yapılandırmadan faydalanamayacaksınız. Bu durumlara ek olarak kredi kartınız yapılandırma süresi boyunca kapalı olacak, borcunuz bittiğinde ise tekrar kullanıma açılmayacaktır.

"Kredi Borç Yapılandırması Nedir, Nasıl Yapılır? Detaylar"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.