İhtiyaç Kredisi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar ve Şartlar

07:06

Kredi Almak İçin Gereken Şartlar ve Belgeler

ihtiyaç kredisi başvurusu için gerekli evraklar Bankalar tarafından yapılan araştırmaların sonucunda en çok banka ürünü olarak tercih edilen ihtiyaç kredisi tüketicilerin şu zor günlerinde bir nebze olsun ihtiyaçlarına karşılık olabiliyor. Bankalarda en fazla işlem ve başvuruda bulundukları kredi alternatifi olan ihtiyaç kredileri, belli başlı değişmezlerinin dışında halkımız pek fazla bilgi sahibi değil. İhtiyaç kredisi şartları ve gerekli belgeler konusunda sizlere bu yazımızda kredi çekerken çok yardımcı olacağını düşündüğümüz bilgiler vereceğiz.
Bu bilgiler sayesinde ihtiyaç kredisi başvurunuz hem eksiksiz olacak hem de onaylanmasında ekstra bir etken sağlayacaktır.
Kredi ürünleri, bireysel krediler ve kurumsal bir diğer deyişle ticari krediler olarak iki ana hatta ayrılır. Bu iki ana hattında altında bulunan eğitim kredisi, tatil kredisi gibi alt kategorilerde ihtiyaç kredisi kapsamında değerlendirilir.

İhtiyaç kredisi şartları 

Sık sık yazılarımızda ihtiyaç kredilerine ait bilgiler verdik ancak ihtiyaç kredisi çekmeden önce bir takım şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bankalar tarafından ihtiyaç kredileri için belirlenen şartlar ve birincil belgeler bulunmaktadır. Gelir belgenizin ve kredi notunuzun uygunluğu bunlardan sadece iki tanesidir. Bankalar tarafından değil yasal olarak genel şartlar bulunmaktadır. Yazımızda bahsettiğimiz bu ihtiyaç kredisi şartlarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:


  •  Bankalardan ihtiyaç kredisi çekmek için öncelikle 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Ancak bazı özel durumlar ve bankaların inisiyatifine göre bu minimum yaş 20 olabiliyor.
  • Bankaya kredi başvurusu yaparken bir gelir kaynağı göstermeniz gerekiyor. Bunu da gelirinizi bir şekilde belgeleyerek kanıtlamanız yeterli olacaktır. SSK kaydı sahibi olmalı ve ya vergi levhası bulunan bir şirket sahibi olmanız yeterli olacaktır. Bankalardan kredi çekebilmek için vergi levhanızda kar ettiğiniz gözükmeli ve ya SSK kaydınız son çalıştığınız iş yerinde 3 ayını doldurmuş olmanız da onay almanız için yeterli olacaktır.
  • İhtiyaç kredileri yasal olarak 36 ay vade ile sınırlandırılmıştır.
  • İhtiyaç kredisi çekmeden önce kredi notunuzun da yüksek olmasına dikkat etmelisiniz şayet kredi notunuz bankalarla olan geçmişiniz ile kötü bir şekilde son bulduysa bu demek oluyor ki kredi notunuz düşüktür. Buda sizin açınızdan kredi başvurunuzun onaylanmaması anlamına geliyor.

İhtiyaç Kredisi için Gerekli Belgeler

İhtiyaç kredisi çekmek için bir takım belge ve prosedürü yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu belgeler aşağıda ki listede verilmiştir.

  • Nüfus cüzdanı, ehliyet ve ya pasaport ilk olarak başvurunuzda yer alması gereken belgeler arasında yer alıyor.
  • İkametgah belgesi ve ya kredi başvurusunda bulunan kişinin adına gelmiş son 3 aya ait fatura.
  • Gelir belgesi, memurlar için maaş yazısı ve ya maaş bordrosu, imza sirküleri de olabilir. Emekliler için emekli hesabı defteri yeterlidir.

"İhtiyaç Kredisi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar ve Şartlar"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.