Findeks Kredi Notu Nasıl Öğrenilir - SMS ile Kredi Notu Öğrenme

09:20

Findex'ten Kredi Notu Nasıl Öğrenilir - SMS ile Kredi notu öğrenme

Findex Nedir?

Türkiye’nin dokuz bankasının girişimiyle kurulan Kredi Kayıt Bürosu A.Ş. tarafından kurulan platformlardan biri olan Findeks, bireylere ve reel sektöre yönelik olarak tasarlanmış olan finansal hizmet platformudur. Finansal kontrol hizmeti sağlan Findex ile bankalar ve diğer finansal kurumlardaki kredi borçlarını, limitlerini ve kredi notunuzu takip edebilirsiniz.

Findex’e Üye Olma

Findeks kredi notu sorgulama sitesine iki türlü kayıt yolu bulunmaktadır. Findex Bireysel üyeliği için findex.com adresinin en üstünde “GİRİŞ YAP” butonuna bastıktan sonra bireysel üyelik için adımlar takip edilerek ücretsiz üye olunabilirsiniz. Findex Ticari üyelik için ise  “GİRİŞ YAP” butonuna tıklandıktan sonra ticari üyelik başvuru formu doldurulur. Ticari üyelik için aktivasyon işlemi KKB’de hizmet veren bankalar aracılığıyla yapılmaktadır.

Findeks’ten TC Kimlik No İle Kredi Notu Öğrenme

KKB servisi Findeks.com üzerinden kredi notu sorgulaması yapabilirsiniz. Sorgulama yapmak için findeks.com’a üye olmak gerekir. Findex’e üye olmak ücretsizdir. T.C. kimlik numarası, kişisel kimlik bilgileri ve aktif bir cep telefonu numarasıyla Findex.com’a üyelik gerçekleştirilebiliyor.
Kredi Sorgulamak İçin Takip Edilecek Adımlar:
◆ İlk olarak Findeks’e üye olmanız gerekli (yukarıda anlattık),
◆ Üyelik olduğunuz sırada verilen cep telefonunuza gelen kod ekrana girilir,
◆ Sonra kredi notu sorgulama sekmesine tıklanır,
◆ Kredi notu sekmesine tıklandıktan sonra ödeme ekranını önünüze gelecektir; sizlerin verdiği kredi kartı veya banka hesabından kredi notu sorgulaması için işlem ücreti alınır,
Ücretin ödenmesinin ardından kendi kredi notu raporunuza ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda üyelikte verdiği cep telefon numarasına SMS ile kişinin kredi notunun kaç olduğu gönderilir. Bir daha sorgulama yapmadığınız taktirde Findex üyeliğiniz için ek ücret alınmaz. Tekrar sorgulama yapmak isterseniz aynı ücret tekrar sizden kesilir.

Avea(Turk Telekom), Turkcell, Vodafone Findex SMS ile Kredi Notu Öğrenme

Findex sitesinin operatörler ile anlaşması kullanıcılara kredi notları öğrenme konusunda kolaylıklar sağladı. Kolay birkaç adım ile artık kredi raporunuz telefonunuza sms yoluyla gelmektedir. Kredi notu bankalar kredi verecek kişilerde önemli olarak gördüğü kriterdir. Sizlere gelen kriterde not olarak 1 en riskli grubu, 1900 ise en az riskli müşterileri gösteriyor.
Avea, Turkcell ve Vodafone operatöründen SMS ile Findex kredi notu öğrenmek için mesaj kısmına T.C Kimlik Numaranız boşluk Doğum yılınız 1122’ye kısa mesaj olarak atmanız durumunda Kredi Notunuz SMS olarak cep telefonunuza gelecektir. (Ör: 12345678911 1987) Sorgulama ücreti bütün operatörlerde 9 liradır.


Kaynakça
Yazımızda detaylarını açıkladığımız Findex'ten Kredi Notu Nasıl Öğrenilir - SMS ile Kredi notu öğrenme konusunu resmi siteleri ziyaret ederek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

' yorum yapınız 1 Cevap "Findeks Kredi Notu Nasıl Öğrenilir - SMS ile Kredi Notu Öğrenme"

Kredi Notu dedi ki...

Yazınız için teşekkürler findex kredi notunu öğrendim.

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.