Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Kredisi Veren Bankalar

03:59
Hayvancılık Kredisi Veren Bankalar 

Neden Hayvancılık Kredisi Alınmalı?

Hayvancılık sektörüne olan ilgi son zamanlarda artmış, özellikle genç nesil devlet tarafından tanınan teşvikler nedeni ile hayvancılık sektörüne atılmak istemektedir. Bu isteğin temel nedeni, hayvancılık sektörü son zamanlarda kötü günler yaşamış, birçok üretici hayvancılığı bırakmak zorunda kalmıştır. Buna neden olan etmenler; mera ortamlarının giderek azalması, yem fiyatlarının her geçen gün giderek artması ve üreticilerin çoban bulamamaları ile et üzerinden fiyatların aşağıya çekilmiş olması birçok üreticiye kepenkleri kapatmak zorunda bırakmıştır. Bu olaylar üzerinden devlet olaya el atarak genç üreticilerin önünü açacak hibe programları geliştirmiş, birçok bankaya da kredi vermeleri için talimatlar vermiştir.


0 Faizli ve Hasat Zamanı Ödeme İmkanı Sağlayan Bankalar

Özellikle ülkemizde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin önünü açmak isteyen devlet, birçok banka ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile 0 faiz ve uzun döneme yayılan taksitler ile yetiştiricilerin önünü açmak istemektedirler. Bu konuda en büyük adımı atan Ziraat Bankası, gelen her talebi inceleyerek, krediyi amacı doğrultusunda kullanabilecek her bireye kredi vereceğini açıklamış, bu açıklamanın tüm tarımsal faaliyetler içerisinde de dahil olduğunu belirtmiştir. Devlet bankası olan Ziraat Bankasının bu konuda güvenilir ve birinci dereceden kaynak olması, kredi çekmek isteyen kişiler için bir ışık olabileceğini tahmin etmekteyiz.

Hayvancılık Kredisi Veren Bankalar

Hayvan yetiştiriciliğin birçok yönden geliri bulunmaktadır. Kurulacak tesise göre ister üretim yapılabilir, kesimhane ve soğuk hava deposu seçenekleri ile kesim yapılarak et ticareti yapılabilir, süt kaynakları ile deri faktörü de kullanıldığı takdirde üreticiler her alanda hayvanlardan gelir elde edebilmektedir. Devletin özellikle genç nesiller üzerinden kampanyalar ve hibe programı uygulamasının temel nedeni; üretimin önünü açarak uzun yıllar boyunca hayvancılık içerisinde yer alabilecek kişilere ihtiyaç duymasından kaynaklanmaktadır.
Yazımız içerisinde kredi veren banka olarak sadece Ziraat Bankası olduğundan bahsettik. Üretim yapabilme fikri olan kişiler, AkBank, Vakıf Bank, Garanti Bankası, Halk Bank ve İş Bankasının da hayvancılık kredilerinin olduğunu görebilirler. Her bankanın kredi verme şartı birbirinden ayrı olmasından dolayı kredi alım şartları birebir görüşmeler esnasında belirli olmaktadır. Bankalar ile tek tek görüşme yapılarak kişilere en uygun banka seçimini yapmaları konusunda tercihi kendilerine bırakıyoruz.

"Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Kredisi Veren Bankalar"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.