Maaşa Göre Verilecek Kredi Limitlerinin Belirlenmesi

03:42
Maaşa Göre Verilecek Kredi Limitlerinin Belirlenmesi 

Maaşa Göre Verilecek Kredi Limiti Hesaplaması

Günümüzde bankalar, çalışan ve düzenli bir gelire sahip olan kişilere daha rahat kredi vermektedir. Çünkü düzenli bir maaşla çalışan kişilerin maaşına göre verilecek kredi limitleri hesaplanacak olup buna göre de vade belirlenebilmektedir. Eğer düzenli bir maaşınız varsa ve yüksek miktarda kredi almak istiyorsanız kredi notunuzun da yüksek olması gerekmektedir. Ne kadar yüksek kredi alabilirim? Sorusunun cevabı ise bankadan bankaya farklılık göstermekle beraber verilecek kredi miktarı maaşın 20-22 katı arasında değişmektedir.


Ne Kadar Kredi Çekebilirim

Ne kadar kredi çekeceğinizi değiştirebilecek bazı unsurlarda bulunmaktadır. Bunlar maaşınıza ek olarak belgeyebileceğiniz kira, faiz gelirleri veya benzeri gelirlerdir. Belgeleyebileceğiniz bu kira faiz geliri vb. bir gelirle alacağınız kredi miktarını arttırabilirsiniz. Aylık ödeyeceğiniz kredi borç miktarı ise bankalar arası değişkenlik göstermekle beraber maaşınızın genel olarak maaşınızın %60 ‘ını geçemez. Çünkü kredi alacak kişinin evini geçindirmesi amacıyla böyle bir uygulama koyulmuştur. Yani bir kişi 2000 TL kazanıyorsa maksimum aylık ödeyeceği miktar 1200 TL olabilir. Tüketici kredilerinde de vade 36 ay olacağından bu kişi 40.000 – 44.000 bin lira civarında kredi çekebilecektir.
Genel olarak bu çerçevede işleyen bankalar, bazı özel durumlarda limitleri ve vadeleri değiştirebilmektedir. Örneğin maaşıyla ev kredisi çekecekler için limitler değişkenlik gösterebilmektedir. Ev kredisi çekecek kişi kira derdi olmayacağından aylık kredi limitleri yükseltilebilmektedir.

Vade Yükseltme ve Kredi Notu

Maaşlı kredi de vade yükseltmek için ise kredi notunuz devreye girmektedir. Kredini notunuzun yüksekliğine göre kredi ödeme vadeleri yükseltilebilmektedir. Bu durumda bankalara olan borcunuzu yüksek limitli vade olması dolayısıyla daha kısa sürede ödeyebileceksiniz. Kredi notunuzu nasıl yükselteceğiniz ise paylaştığımız şu yazıdan okuyabilirsiniz:

◆ Kredi Notu Düşük Olanlar Nasıl Kredi Alabilir?



Hangi Krediler Maaşa Göre Belirleniyor

Bu uygulama sadece ihtiyaç kredilerinde değil genel olarak bütün kredilerde aynı şekilde maaşa göre belirlenmektedir. Araştırmalarımız sonucunda bankaların genel olarak baktığı kriterler; aylık ödenecek vade miktarının maaşınızın yarısını geçmemesi ve bireyin kredi notudur. Bu noktalar en yüksek kredi miktarını belirlemektedir. Tabi ki bunu ek gelen gelirler ile de arttırma şansınız bulunmaktadır. En uygun ihtiyaç kredilerini için şu yazımızdan öğrenebilirsiniz.:

◆ En Uygun Kredi Veren Bankalar


"Maaşa Göre Verilecek Kredi Limitlerinin Belirlenmesi"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.