Kredi Erken Ödeme (Erken Kapama) Şartları ve Cezası Nedir?

04:04
Kredi Erken Ödeme

Kredi Erken Ödeme (Erken Kapama) Şartları ve Cezası 

Kredi kullanmak konusunda, pek çok kişi acil ihtiyaçtan dolayı bir seçeneğe giriyor olabilir. Bu seçenekler dahilinde, bankalar da yeni çalışmalara girişip, ihtiyaçlar için bir hizmet talep edebilmeniz adına sizlere çözüm sunuyor. Peki ama erken kapama nedir? Neden bir cezası vardır? Bu ceza nedir? Aslında bu konu çok basit. Bankalar, kredi verirken belirli sözleşmeler yapıyor malumunuz. Bu sözleşmeleri de ancak refinansman (yani tekrar geri ödeme düzenlemesi) ya da kredi yapılandırması gibi durumlar çıkarıyor karşımıza.

Konut Kredisi Yapılandırma ve Refinasman Nedir?


Bu yüzden erken kapama yapılması durumunda, söz konusu sözleşme bozulduğu için banka kazanacağı faizi kazanamıyor malumunuz. Yani taksit ödemelerinden kazanacağı faizi kazanamıyor ama erken kapattığınız için de mutlu bir yandan. Ee bunun da bir bedeli olmalı ki banka para kazansın. Peki nedir bu bedel? Tabii ki de erken kapama cezası oluyor bu. O an ki faiz üzerinden bir hesaplama yapılıyor ve söz konusu hesaba göre erken kapama için gerekli tutar çıkıyor ortaya. Bir nevi hesap düzenleme masrafı gibi düşünebilirsiniz. Bu ceza da öyle büyük ücretler olmuyor, kredi tutarınıza ve kapama tutarınıza göre değişiyor diyelim. Yani nasıl ki bir operatörde taahhütlü kullanım yaparken bir başka operatöre geçiş yaparsınız da geçiş cezası çıkar, bu durum da aynın o şekilde bir ceza sunuyor. Olay tamamen budur değerli arkadaşlar. Erkan kapamanın şartları da genellikle cezayı ödemektir zaten. Onun dışında bankalar kendine bir şart bulur ise o da kişiye göre oluşuyor. Ama bunun global bir şartı yok. Parası olan birey, gidip rahatlıkla borcunu kapatabilir tamamen.

"Kredi Erken Ödeme (Erken Kapama) Şartları ve Cezası Nedir?"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.