Konut Kredisi Yapılandırma ve Refinasman

22:36
Konut Kredisi Yapılandırma ve Refinasman Avantajları ve Dezavantajları

Konut Kredisi Yapılandırma ve Refinasman Nedir?

Çeşitli bankalardan farklı şekilde aldığınız kredileri tek bir banka altında toplayarak tek elden borç ödemeye refinasman denir. Günümüzde de genelde banka kredisi ödeyen kişilerin en çok konut kredisi üzerine yaptıkları bu uygulama sayesinde yeni bir kredi sahibi olarak daha düşük faizlerle borçlarını ödemelerinde olanak sağlıyorlar. Konut kredisi yapılandırma, hali hazırda ödüyor olduğunuz konut kredisinin borçlarının kapatılması ve günümüz faiz oranlarıyla daha düşük faizlere sahip bir kredi verilmesine denilmektedir. Bilinçli tüketiciler tarafından tercih edilen bu yöntem sayesinde birçok aile konut kredisini bu şekilde kapatarak daha düşük faizlere sahip ve geri ödemesi daha az olan kredilere borçlanarak daha rahat bir nefes alıyorlar. Konut kredisi yapılandırma işleminin sizlere sağladığı avantajlar düşük faizlerden yararlanabiliyor olmanız, taksit sayısını ve ücretini kendinize göre tekrardan ayarlayabiliyor olmanız ve daha az faiz ödeyebiliyor olmanızdır.

Konut Kredisi Yapılandırma Avantajları

Konut kredisi yeniden yapılandırmanın belli başlı avantajları vardır. İlk başta düşünüldüğü zaman tabi ki de konut kredisi yapılandırma avantajları bakımından çok cazip gibi gözükebilir. Ancak avantajlı olabilmesini sağlayabilmek için faiz indiriminden elde edeceğiniz olan kârın yeniden yapılandırma masraflarından daha yüksek ve fazla olması daha uygun olacaktır.
Geçtiğimiz 2016 yılının eylül ayıyla beraber çeşitli devlet bankaları faiz oranlarında bir alçalma gösterdiğini müşterilerine duyurdular. Faiz oranları %0,80 oranlarına kadar düştüğünü gözlemliyoruz. Finans uzmanları tarafından yapılan araştırmalar sayesinde bankaların müşteri çekmek için faiz oranlarını daha da aşağılara çekeceklerini belirtiyorlar. Ancak özel bankalarda durumlar biraz daha farklı olduğunu söyleyebiliriz. Özel bankalar müşterilerine daha fazla kolaylık sağlamak ve kendilerine çekebilmek adına her gün bir yeni reklam kampanyası ve düşük faiz oranlarını duyuruyorlar.

Konut Kredisi Yapılandırma Dezavantajları

Günden güne artan konut kredisi yapılandırma süreci bankalar tarafından müşterilerine ret cevabını verene kadardır. Bankalar çok ince eleyerek tüketicilere düşük faizli konu kredilerini yapılandırdıkları için dezavantajlarından birinin bu olduğunu söyleyebiliriz. Refinansman ve yapılandırma yaparken mutlaka dikkat etmeniz gereken hususlardan bir tanesi de faiz indiriminden elde ettiğiniz kâr miktarının yeniden yapılandırma masraflarından daha fazla olmadığına dikkat etmelisiniz.

"Konut Kredisi Yapılandırma ve Refinasman"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.