Borç Kapatma Kredisi Nedir? Nasıl Alınır?

10:36
Borç Kapatma Kredisi Nedir? Nasıl Alınır? Banka Bilgi


Borç Kapatma Kredisi Nedir?

Türkiye şartlarında vatandaşlar yaşam standartlarının daha yüksek olabilmesi için bankalar tarafından birçok kredi çekiyorlar. Bankalar tarafından tüketicilere birçok hizmet sunulmaktadır. Bu hizmetler kredi kartları kimi zaman da cazip faiz oranları ile tüketicilere sunulan kredilerdir. Ancak birçok tüketici çeşitli bankalardan farklı farklı krediler çektikleri için ödeme yaparken biraz zorlanabiliyorlar. Bunun sebebi ise farklı bankaların krediler için farklı faiz oranları uyguluyor olmasıdır. Geri ödemesi gecikmiş ve katlanan borçların ödenemiyor olması tüketicilerin başlarını yasal yollardan dolayı biraz olsun derde sokuyor.
Ancak bankalar tarafından tüketicilere sunulan bir yenilik olarak bakılan borç kapatma kredileri, biraz olsun müşterilerine rahat bir nefes aldırıyor. Bu kredinin amacı farklı farklı bankalardan almış olduğunuz kredileri tek bir bankada daha düşük faiz oranları ve ödeyebileceğiniz taksit tutarları ile toplamaktır. Çok cazip bir fikir olarak tüketicilerin son dönemlerdeki son yöntemi olarak adlandırılır. Akademik bir tabir ile ifade edecek olursak kredi kartı ve ya kredi borcunun transferi olarak belirlenen borç kapatma kredisi, borçlarınızın tümünün EFT ve ya havale yoluyla üzerine faizler eklenerek tek bir banka üzerinden ödenmesine denir.
Her bankanın tüketiciler için bütçelerine oranla belirlemiş oldukları faiz oranları ve vade seçenekleri olmasıyla beraber, en düşük faiz aylık olarak %1,15’ten işlem görür. Borç kapatma kredisi çekecek olan ihtiyaç sahibi tüketicilerin çalışmış oldukları ile bankalar ile anlaşmaları gerekmektedir. Sadece tüketici bankayla anlaşma yoluna girmediği gibi bankalar kendi aralarında da çıkarları için uzlaşmaları gerekmektedir. Bankaların bu uygulamayı tercih etmelerinin en büyük sebebi ise borcu tahsil edebilmek ve yasal takip süreciyle vakit kaybetmek istememelerindendir.

Borç Kapatma Kredisi Nasıl Alınır?

Çoğu banka, borcu olan alacaklıdan borçlarını tek banka altında toplamasına olanak sağlamaktadır. Bununla beraber bankalar tüketicilere kolaylıklar sağlayıp bununla beraber borç kapatma kredisi için bir takım bazı şartlara dayandırmaktadır. Borçlarını diğer bir bankaya transfer etmek isteyen kişinin kredi ve ya kredi kartları gibi banka ürünlerini; ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve ya kredi kartı olmalıdır. Gerekli evrakları tüketici bankaya ulaştırdıktan sonra en uygun ödeme seçenekleri ile tüketici borçlarını tek bir bankaya ödeme yoluna girer.

"Borç Kapatma Kredisi Nedir? Nasıl Alınır?"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.