Kredi Notu Düşük Olanlar Nasıl Kredi Alabilir?

02:44

Kredi Notu Nasıl Öğrenilir 2018?

Kredi Notu Nedir, Düşük Olanlar Nasıl Kredi Veren Bankalar   Kredi notu, kişilerin daha önce bankalar arasında gerçekleştirdikleri işlemler üzerinden belirlenen bir puanlama sistemidir. Genel olarak kredi başvuruları sırasında bankalar istenmekte olup, kişilerin kredi alıp alamayacakları tamamen bu not üzerinden belirlenmektedir. Tüm banka kuruluşlarının veri tabanında yer alan bilgiler, kişisel olmayıp kurum ve kuruluşlar içinde geçerlidir. Kişilerin kredi notlarını belirleyen kurum ise genelde herkesin bildiği Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından gerçekleştirilmektedir.

Kredi Notunu öğrenmek isteyen kişiler için iki alternatif yön belirteceğiz. Birinci adım olarak kredi notunu ana kaynağı üzerinden Kredi Kayıt Bürosunun Kurumu olan Findex’ten öğrenebilirsiniz. Ücretli olan bu işlemi saniyesinde gerçekleştirebilir, online bir şekilde öğrenebilirsiniz. Siteden sorgulama İşlem bedeli ise farklılık göstermekle beraber kredi risk raporu ücreti 4,5 TL + KDV şeklindedir. Findex’ten nasıl kredi risk raporu alacağınızı şu konuda anlattık konumuzu okuyarak kredi notunuzu öğrenebilirsiniz:

Findeks Kredi Notu Öğrenme - SMS ile Kredi notu


   İkinci yöntemde ise bankalar aracılığı ile öğrenebilirsiniz. Herhangi bir bankaya giderek kredi notu öğrenme talebi oluşturabilir, ufak bir sıra bekleyerek işleminizi ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.  Eğer kurumsal bir firma iseniz bizim önerimiz sorgulama işlemini Kredi Kayıt Bürosu üzerinden gerçekleştirmenizdir. Kredi Kayıt Bürosu üzerinden gerçekleştirilen sorgularda sonuçları hem hızlı bir şekilde alıyor, hem de detaylı işlem raporları görebiliyorsunuz.

Kredi Notu Düşük Olanlar Nasıl Kredi Alabilir?

   Kredi notu düşüklüğü nedeni ile kredi çekemeyen kişilere de bazı önerilerimiz olacaktır. Birkaç yöntem ile kısa süre içerisinde kredi notunuzu yükseltebilir, bankalar aracılığı ile istenilen tutarda krediyi rahatlıkla çekebilirsiniz. Kredi notunun düşük çıkmasında yer alan en önemli faktör üzerinizde yer alan borçlardır. Başta kredi kartı borcu ile beraber elektrik, su, doğal gaz ve telefon borçlarının da kredi notuna etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Borç ödemelerinin ardından öncelikle hedefinizi küçülterek işlemlere başlayın. Düşük miktarlar ile ihtiyaç kredisi çekerek her ay düzenli ödeme talimatları veriniz. Kredi borcu kapandığında notunuzda ciddi bir yükselme meydana geldiğini göreceksiniz.


Kredi Borcunun Gecikmesi Kredi Notunu Etkiler mi?

   Kredi kartı kullanıcıları ise harcamalarında dikkatli olmak zorundalar. Kredi kartı borçlarının ödemesini geciktirmek kredi notunun düşmesinde büyük etki göstermektedir. Yine aynı şekilde olumlu olarak kullanılmasında da büyük bir yükseliş sağlayabilmektedir. Limitinizin tamamını kullanmayarak, her ay gelen borçların asgari tutarından ziyade borcun genelinin kapatılması da kredi notunun yükselmesinde etkisi bulunmaktadır.

Kartınıza Ödeme Talimatı Vererek Kredi Notunu Yükseltme

   Kredi notu düşüklüğü sebebi ile kredi ve kredi kartı talebinde bulunamayanlara ise son bir önerimiz olacaktır. Aylık olarak düzenli bir gelire sahipseniz, bir banka kartı çıkartarak maaş ödemelerini bu karta yatırabilirsiniz. Üzerinizde yer alan tüm giderleri (ev kirası, faturalar vs.) otomatik ödeme talimatı ile ödeyin. Üç ay bu işlemi sağlamanız durumunda kredi kartı alabilecek kadar not yükselmeniz meydana gelir. Yukarıda yazdığımız işlemler gibi kredi kartı borcunu da zamanında ödemeniz durumunda kısa süre içerisinde kredi notunuz üzerinden yükseliş sağlayabileceğinizi göreceksiniz.

Buradan okuyucularımıza harcamalarında dikkatli olmalarını, herhangi bir ödemeleri olmaları durumunda zamanında ödeme işlemlerini gerçekleştirmelerini tavsiye ediyoruz. Aksi halde düşen kredi notunu yükseltmek için uzun zaman uğraş verebilirsiniz.

Yazımızda kredi notu ile alakalı terimleri açıkladık, nasıl kredi notu sorgulanır, kredi notu düşük olanlar nasıl kredi çekebilir konusuna da değindik. Kredi Notu ile diğer yazılarımıza da  bu yazıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


"Kredi Notu Düşük Olanlar Nasıl Kredi Alabilir?"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.