Öğrencilere Kredi Kartı ve Kredi Veren Bankalar

01:52

Öğrencilere Kredi Kartı ve Kredi Veren Bankalar

Öğrencilere Kredi Kartı ve Kredi Veren Bankalar 2018

Ülkemizdeki bankaların önemli müşteri gruplarından biride öğrencilerdir. Gençlerin teknolojiye olan merakı ve para harcayacak potansiyelinin yüksek olması beraberinde gençleri kredi kartı kullanımına teşvik etmektedir. Bankaların kredi verecek grup olarak öğrencileri seçmesindeki bir diğer neden ise gençlerin aileden aldıkları destekler ve aldıkları nakit yardımları yani burslardır. Olaya kredi çekecek öğrencilerin gözünden bakarsak artan harcamalar nedeniyle oluşan nakit ihtiyacıdır. Bu yüzden gençlerimiz kredi kartlarına başvurmak istemektedir. Siz öğrencilere kredi veren bankaları araştırdık. Öğrenciler için kredi yazımızda 2018 yılında öğrencilere verilen kredi kartlarının tüm yönlerini ele alacağız bunlardan bazıları; kartların avantajları, yıllık aidatları, kartların limitleri, faiz oranları ve ne kadar harçlık avans tanımlayacaklarıdır.



Öğrenciye Kredi Veren Bankalar

Gelin öğrenciye kredi veren bankalar ve özelliklerini beraber inceleyelim. Bankaların öğrenciye kredi kartlarının kısa bir incelemesini yaptık. Kartlar hakkında daha detaylı bilgi için başvuracağınız bankanın en yakın şubesine gidebilir ya da diğer bankanızın iletişim kanallarından soru sorabilirsiniz.

◆ KYK Kartı Genç BankKart Kredi Kartı

Ziraat Bankasının KYK’dan burs ve kredi alan öğrenciler için verdiği bir karttır. Genç Kart hem kredi kartı hem de devletin verdiği kredi ya da bursun yattığı bir hesap kartıdır. Yani tek kart üzerinden hem kredi kartı kullanabilecek ve hesap kartı olarak kullanabileceksiniz. Ayrıca Ziraat Bankasının sunduğu bu kartta; Kredi ve Burs alan öğrenciler için hesabınıza devlet kredisi ve bursunuzu harcasanız bile Harçlık Avans dediği bir kavram mevcut. GençKart Harçlık Avans sadece kartla yapılan harcamalarda sizlere ek olarak tanımladığı 400 TL’lik miktardır. Bu miktarı bursunuzu ve devletinizin kredisini harcadığınız takdirde kullanabilirsiniz. Harcadığınız tutar diğer ay için yatacak devlet kredisi ve ya burstan otomatik olarak kesilecektir. Ayrıca Ziraat Bankası kullandığınız bu karttan 5 yıl boyunca aidatta almamaktadır. Bu öğrencilere özel karttan sadece KYK tarafından devlet kredisi ve burs alan kişiler yararlanabilirler.
Ziraat Bankası Genç Kartın Özelliklerini Anlattığımız Yazımız:

Ziraat Bankası ve KYK Kartı Genç BankKart Özellikleri

◆ İşte Üniversiteli Kredi Kartı

İş Bankasının üniversite öğrencilere yönelik kredi kartı İşte Üniversiteli kartını sadece 18 yaşını geçmiş üniversitede lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrenciler alabilmektedir. Farklı türleri bulunan kredi kartının bazıları cüzi bir miktar senelik aidat alırken bazıları da aidat almamaktadır. Başvurduğunuzda ilk olarak 300 Tl limitle gelen İşte Üniversiteli Kredi Kartı ödemelerinizi düzenli yaptığınız takdirde limit arttırılabiliyor. Kartı kullandıktan belli bir süre sonra bankanıza giderek kart limitinizi arttırma başvurusunda bulunabilirsiniz.

◆ Play Kredi Kartı

Gençler tarafından tercih edilen kredi kartlarından biride YapıKredi bankasının sunmuş olduğu Play Card’dır. 1000 TL limitiyle öğrenciler arasında popüler olan bir kart olan Yapı Kredi Play Kart birçok avantajıyla da üniversite öğrencilerini kendine çekiyor. Play kartın yıllık olarak aidatı bulunmaktadır. Kredi limitini arttırmak istiyorsanız kefil göstermek zorundasınız.

◆ Üniversite TEB Kredi Kartı

ÜniversiTEB Bonus Card üniversitelilere 500-1000 TL arasında limit sağlayan bir kredi kartıdır. Yıllık olarak 9 lira aidat ücreti bulunan kartın anne ve babanıza ücretsiz havale, birçok kültür etkinliğinde avantajları da bulunmaktadır. Daha detaylı bilgi ve başvuru için TEB şubeleri ve ya iletişim kanallarını kullanabilirsiniz.

◆ Bonus Genç Kredi Kartı 

Garanti bankasının gençlere özgü çıkardığı kredi kartı birçok üye işyeri ile gençlere birçok avantaj sağlamaktadır. Ayrıca harcadıkça kazandıran bonus sayesinde birçok harcamanızda ek bonuslar kazanabileceksiniz. Garanti Bankası Bonus Genç Kredi Kartını alabilmek için 18-25 yaş arasında olabilmeniz gerekmektedir. Garanti Bankası kredi kartına başvurmak için şubeleri ziyaret edebilir, daha detaylı bilgiyi internet adreslerinden ve ya iletişim numarasından alabilirsiniz.

Öğrencilere kredi veren diğer bankalar ise;

◆ QNBFinansBank GO Kredi Kartı,

◆ Vakıf Bankası Like Card Kredi Kartı,

◆ Akbank Axess Eksi26 Kredi Kartı

dır. Daha detaylı bilgi ve öğrenci kredi başvurunda kullanılacak evraklar için başvur yapacağınız bankaya giderek, internet sitelerini inceleyerek ve ya diğer iletişim kanallarını kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Yazımızda öğrencilere kredi veren bankaları ve bankaların öğrencilere tanımladıkları avantajları yazdık. Öğrencilerimize tavsiyemiz kredi kartlarını bilinçli bir şekilde kullanmalarıdır.


Kaynakça
Yazımızda üniversite öğrencileri kredi detaylarını anlattığımız 2018 yılında Öğrencilere Kredi Kartı ve Kredi Veren Bankalar  konusunu resmi siteleri ziyaret ederek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.




' yorum yapınız 1 Cevap "Öğrencilere Kredi Kartı ve Kredi Veren Bankalar"

Yılmaz Özgür dedi ki...

Bir hafta içinde maksimum rakamlarla onlardan kredi aldığım için dünya kabulünün en iyi şey olduğunu bilmek, herkese en iyi kredi şirketi olarak önereceğim. İletişim; info_globeacceptance@aol.com

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.