Kredi Çekebilmek İçin Kredi Notu Kaç Olmalı?

01:09

Kredi Çıkması İçin Gereken Kredi Notu

Kredi notunu kısaca açıklamak gerekirse, kredi notu sizin geçmişten günümüze kadar yapmış olduğunuz fatura ödemeleri, kredi borcu ödemeleri, su faturası ödemeleri kısaca sizin devlet bilgisi altında yapmış olduğunuz ödemelere verilen nottur. Bu ödemeleri düzenli yapıp ödemelerde aksatma yapmadıysanız ise kredi notunuz yüksek olacaktır. Ancak ödemeleriniz gecikmiş veya bir bankada borcunuz var ise notunuz büyük ihtimalle düşük olacaktır. Kredi notu düşük olanların kredi notunu yükseltebileceği ve düşükken nasıl kredi alabileceği ile alakalı konumuzu okuyabilirsiniz:

Kredi Notu Nedir? Düşük Olanlar Nasıl Kredi Alabilir?

Kredi Notum Kaç Olmalı?

0 ile 1900 arasında bulunan bir not vardır, bu not ile kredi alırsınız. Kredi notunuzun yüksek olması, tüm bankalardan rahat bir şekilde kredi almanız demek. Kredi notu ne kadar düşerse kredi çekebilme şansınızda o kadar düşecektir. Notunuz 0 ise size kredi verecek olan bankaların fikirsiz kalmasına neden olur bu sebepte kredi almanıza engel olabilir. Notunuzu yükseltmek için üstünüze ait sigorta ödemelerinizin veya herhangi bir devlet kontrolü altındaki ödemenizi yapmanızda fayda var. Genel olarak bakıldığında 1500 ile 1900 puan ı olanlar çok rahat kredi alırlar. Puanınız 0-1000 arasındaysa kredi alabilme şansınız yok denilebilecek kadar azdır. 110-1499 puanları bankaların kredi vermekte çekimsendiği bankalardır. Bu puandaki kişilere kredi vermek tamamıyla bankanın düşüncesine kalmıştır.

Kredi Notu Puan Dilimleri Ne Anlama Geliyor?

  • 0 – 799 Puan arası kredi puanına sahip bireyler riskli kategoride yer alırlar.
  • 800 – 1299 Puan arası kredi puanına sahip bireyler orta riskli kategoride yer alırlar.
  • 1300 – 1499 Puan arası kredi puanına sahip bireyler az riskli kategoride yer alırlar.
  • 1500 – 1699 Puan arası kredi puanına sahip bireyler iyi kategorisinde yer alırlar.
  • 1700 – 1900 Puan kredi puanına sahip bireyler çok iyi kategorisinde yer alırlar.

Bu puan aralıkları bankalara ihtiyaç,konut vb. kredi başvurularında kredi verilmesi için önemli bir kriterdir. Kredi başvurunuzda bu puan size belirtilecektir ve kredi alıp alamayacağınız size söylenecektir. Tabiki kredi alabilmeniz için tek kriter yüksek bir kredi notu değil gelir ve maaş, mevcut limitler ve borçluluk durumu da kredi almanızı sağlayacak önemli etmenlerdendir.

Kredi Notuma Nereden Ulaşabilirim  

Notunuza bakmak için herhangi bir baka şubesine gidip kredi notumu öğrenmek istiyorum diyerek notunuzu öğrenebilir yada internet üzerinden kredi notu öğrenmek için hizmetlerden faydalanabilirsiniz. İnternet üzerinden kredi notunuzu öğrenmek için kredi kayıt bürosunun bir uygulaması olan Findex'i kullanabilirsiniz. Findeks üzerinden kredi notunuzu öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz:


Findex'ten Kredi Notu Nasıl Öğrenilir - SMS ile Kredi notu öğrenme



"Kredi Çekebilmek İçin Kredi Notu Kaç Olmalı?"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.