Banka Kartımı ATM'de Unuttum ve Kartımı Yuttu Ne Yapmalıyım?

23:51

Kredi Kartı ATM’de Kaldığında Ne Yapılması Gerekir?

ATM'de Kartımı Unuttum, ATM Kartımı Yuttu
Kredi kartı ve banka kartı kullanıcısı iseniz, eminiz ki bir şekilde korkusu ya da paniği kredi kartı ATM yuttu ile karşılaşmışsınızdır bu durumun. Malumunuz, kredi kartı ya da banka kartı gibi ürünlerimiz ATM üzerinde kaldığında, sıkıntı yaşıyoruz. Bu durum nasıl yaşanıyor? Gelin önce ona bakalım sonra devamını getirelim arkadaşlar.

Bankadan para çekersiniz, önce para gelir, siz onu alır gidersiniz sonra kartı unuttuğunuz aklınıza gelir geri dönersiniz bir de bakmışsınız ki kart yok.
Bazen bu süreç biraz daha uzar siz parayı alırsınız tam giderken mesaj gelir, bir de bakarsınız ki kartınızı unuttunuz haberiniz olsun tarzı bir mesaj gelir bankadan. Böyle bir durumda tabi bankalar eskisi gibi ağır değil artık.
Ya da para yatırmışsınızdır bir şekilde aceleniz vardır hemen çıkarsınız. Ama şunu söyleyelim ki, bu süreç genellikle para çekerken başımıza gelir. Peki ama ne yapmak lazım?

Pek Bir Şeye Gerek Yok
Eskiden olsaydı, öncelikle bankayı arayıp kartınızı içerde unuttuğunuzu söyleyip iptal ettirmenizi söylerdik. Ama artık bankalar bu konuyu otomatiğe bağlamışlar. Yoğun şehir trafiklerinden tutun da streslere varıncaya kadar pek çok koşturmanın arasında kartlarını unutan binlerce insan var ki, bu tarz bir durum var. Bankalar artık, kredi kartınızı unutmanız durumunda sizlere hızlı mesaj gönderiyor. Yani anında durum toparlanıyor ve banka kartınızı kapatıp yeni kartınızın basılıp adresinize gönderileceğini sizlere duyuruyor. Bu yüzden kartınızı bankada unutursanız, zaten unuttuğunuzu fark ettiğiniz anda bankanız size bu durumu haber edecektir. Şayet haber gelmiyor ise ve siz unuttuğunuzu fark ettiyseniz, hemen bankayı arayın ve durumu bildirin, kartınız kapanıp size yenisi yollanacaktır.

"Banka Kartımı ATM'de Unuttum ve Kartımı Yuttu Ne Yapmalıyım?"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.