Kapatılan ve Bloke Edilen Banka ve Kredi Kartları Nasıl Açılır?

03:32

Kapatılan ve Bloke Edilen Banka ve Kredi Kartları Nasıl Açılır?Blokeli Kredi Kartı Ve Banka Kartı Nasıl Açılır?

Birçok insanın kredi kartı belirli sebeplerden dolayı kapatılıyor. Kaybolan kredi kartı ve banka kartının çalındığında bankaya bilgi verilir ve bankada sizin güvenliğiniz için kartı kullanıma kapatır. Kartların kapatılmasının bir başka sebebi ise borçların ödenmemesi. Kredi kartınızı alırken yapılan sözleşmede belirli bir süre kredi kartı borcunuzu ödemeseniz banka kartınızı kullanıma kapatacaktır. Ayrıca ödemelerinizi halen yapmıyorsanız yasal yollardan tarafınıza gerekli işlemleri yapma hakkı vardır.

Çalıntı Durumu İle Kapatılan Kredi Kartı Nasıl Açılır?

Kredi kartınız çalındığı vakit zaman kaybetmeden banka ile görüşme sağlayıp kartınız için çalıntı bildirisi yapmak. Bildiriyi yaptığınız andan itibaren kredi kartınız kullanıma kapatılacaktır. Kapatılan kredi kartı belirli bir süre sonra kullanıma açılması istenilirse, telefondan müşteri temsilcisi aranır istenilen kimlik bilgilerini verdikten sonra müşteri temsilcisi tarafından kapatılan kredi kartının yerine başka bir kredi kartı gönderilir. Kredi kartınızı kullanıma açtırmanın başka bir yöntemi ise, en yakın banka şubenize yanınıza kimlik ile en yakın şubeye giderek kartınızı açtırabilirsiniz.

Kaybolan veya Çalınan Kredi kartı Ne zaman Açılır?

Kaybettiğiniz veya çaldırdığınız kartınız banka tarafından kapatıldıktan sonra şubeden veya telefon bankacılığı ile başvurdunuz taktirde, kartınızın tekrar kullanıma açılması için gereken süre bankalara çıkaracağınız kart çeşidine göre farklılık gösterse de, genel olarak 1 hafta içerisinde yenisi gönderilmektedir.


Borçtan Dolayı Kapatılan Kredi Kartı Nasıl Açılır? 

Borçtan dolayı kapatılan kredi kartını kolay bir şekilde açtırabilirsiniz. Tabi bu işlem maddiyat gerektiriyor. Size bulunan en yakın banka ATM'nize giderek kredi kartı borcunuzu ödeye bilir veya banka hesabınızdan EFT yaparak borcunuzu kapatabilirsiniz. Havale işleminiz iş saatleri dışarısında ise yaptığınız havale diğer gün hesaplarına geçer ve Kapatılan kredi kartı para yatırılan veya en geç ertesi gün kullanıma açılmış olur. Kredi kartınızı açtırmak için müşteri temsilcisini de arayabilirsiniz. Temsilciye gerekli bilgileri vererek kartınızın borcunu kapatabilir ve kullanıma açabilirsiniz.

"Kapatılan ve Bloke Edilen Banka ve Kredi Kartları Nasıl Açılır?"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.