Doğru Bir Ödeme Planı İçin Bilinmesi Gerekenler

Günümüzde kredi kullanmayan ve krediye ihtiyaç duymayan hemen hemen hiç kimse yoktur. Bu sebep ile hepimizin bankalara veya diğer kredi kuruluşlarına mutlaka yolu düşmektedir. Kredi kullanımı kolay fakat unutulmaması gereken konu kredinin geri ödemesinin olduğudur.

Kredi Çekilen Tutar ve Ödenecek Tutar


Elbette ki çektiğimiz kredinin biz maliyeti ve faiz tutarı olduğunun hepimiz farkındayız. İşte bu sebep ile çektiğimiz kredi ile ödediğimiz tutar arasında bir fark olduğunu unutmamalı ve kullanacağımız kredinin bize sağlayacağı toplam fayda ile geri ödeyeceğimiz kredi tutarının bu faydadan yüksek olmamasına dikkat etmemiz gereken en önemli koşullardan bir tanesi olması gerektiği bilincinde olmalıyız.

Doğru Ödeme Planı Nasıl Olmalıdır?


Doğru ödeme planı denilince aklımıza ilk gelen tabi ki gelirimize uygun bir kredi ödemesi yapılmasıdır. Peki, bunu belirler iken hangi kriterler göz önüne alın maldır? Öncelikle kazancınız karşılığı mutlaka zorunlu veya zaruri giderlerinizin olduğunu unutmamalı, kullanacağınız kredi için ayırabileceğiniz ödeme tutarının sınırları doğru çizilmelidir. Aksi bir durum ile karşılaştığınızda zorunlu harcamalarınızda kısıtlama yapamayacağınız için ödemeleriniz de sıkıntı olacak ya da kullanacağınız kredinin ödemelerinde aksaklıklar yaşayacağınızdan kaynaklı olarak kredi kullandığınız kuruluşlar ile problem yaşama ihtimaliniz olacaktır.

Bir kredi kullanımı sonrasında yukarıdaki saydıklarımız göz önünde bulundurularak bir ödeme planı oluşturulur ise hem zorunlu giderlerinizin ödemelerinde sıkıntı yaşamamış, hem oluşabilecek kredinizi ödeme sonrasında yapmak istediğiniz diğer harcamalarınız için elinizde gelirinizden kalmış olan bir bakiye olacaktır. Kullandığınız kredinin miktarı kadar ödeme planını da vade tarihide çok önemlidir. 

Eğer kredinizi gereksiz şekilde fazla vadeye bölmüş iseniz burada ödeyeceğiniz faiz tutarının artacağı ve kredi ödeme tarihinin üzerinizde bir baskı oluşturacağını unutmamalısınız. Bireysel ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi gibi ödemeler de sıkıntı olmasa da konut kredisi gibi kredilerde erken ödeme yapmak istediğiniz de bir miktar ceza ödeyeceğinizi unutmamanız gerekmektedir.

Kısaca özetlemek gerekirse kredi kullanım aşamasında bütçenize uygun bir miktar geri ödeme taksitlendirme uygun bir ödeme vade dönemi çok önemlidir. Tüm bunlar dışında kredi ödemelerinizin zamanında ve düzenli yapılmasının gelecek dönemde kullanmak istediğiniz kredilerin onaylanıp onaylanmayacağını etkileyeceğini unutmamalısınız.

"Doğru Bir Ödeme Planı İçin Bilinmesi Gerekenler"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.