Evde Bebek Minderi Yapmak

Günümüzde çoğu anne, kendi el emeğiyle yaptığı şeyleri çocuğu için kullanmak istiyor. Kendileri yapmış olmasalar bile dışarıdan para vererek daha doğal, organik ürünler alıyorlar. Hem çocuğun sağlığının korunması açısından hem de rahatlık açısından bu duruma çok önem gösterirler.
Öncesinde ihtiyaç duyulmayan şeyler, şimdilerde özellikle çalışan kadınların hayatlarını kolaylaştırmaları açısından çok tercih edilmektedirler. Örneğin süt sağma makinesi, emzirme örtüsü, emzirme minderi, bebek minderi gibi ürünler, anne-bebek ilişkisini güçlendirmekle kalmayıp kadınların rahat hareket etmelerini sağlamaktadırlar.

evde bebek minderi hazırlamak

Bebek Minder Yapım Aşamaları


Öncelikle minder yapmak için yumuşak bir battaniye veya banyo paspası kullanılabilir. Battaniyenin tercih edildiğini düşünebilirsiniz. Battaniye iki eşit parçaya kesilir ve bir tarafı taban olarak kullanılır. Kesilen alan bebeğin sığabileceği genişlikte olmalıdır. Daha sonra başka bir battaniyeden ya da havludan uzun şeritler kesilir. Bu şeritlerin kalın gözükmesi için, içlerine kalın halatlardan konup, kıvırma işlemi yapılabilir. Daha sonra bu kıvrılan taraflar battaniyenin kenarlarına getirilir ve battaniyeye tutturulur.

Aynı işlemi battaniyenin etrafını tamamen kaplayacak şekilde devamlı olarak yapılır. Şeritler ne kadar kalın olursa o kadar iyi çünkü bu sefer battaniyenin kenarları da kalınlaşır. İlk başta kenara ayrılan battaniye, bu oluşturulan battaniyenin kenarına getirilir ve dikilir. Makasla kesilen kısımdan, minderin içine yastık tüyleri doldurulur. Yine aynı kısma açılır kapanır fermuar dikilir. Fermuarı dikiş makinesiyle dikmek daha doğru olacaktır ama dikiş makinesi yoksa uç kısımları elle dikilebilir. Bu şekilde bebeğin kullanabileceği minder hazırlanmıştır.

Bebek Minderleri Maliyeti


Evde yapılacak olan bebek minderlerinde hemen hemen sıfır maliyeti işlem tamamlanır. Ancak internet üzerinde veya herhangi bir mağazada satılan bebek minderleri ortalama yetmiş seksen Türk Lirasından başlar ve beş yüz Türk Lirasına kadar artar.

Yine kişinin tercihine ve zevkine bağlı bebek minderleri özelleştikçe, bu ücretini arttırır. Bazı bebek minderlerinde çocuğunun adı, adının baş harfi gibi tasarımlar mevcuttur. Bu gibi durumlar ev ortamında da kumaş boyaları veya dikiş iplikleriyle rahatlıkla yapılabilir. Önemli olan malzemeleri hazırlayıp, ne tür minder dikileceğine karar vermektir.


' yorum yapınız 6 Cevap "Evde Bebek Minderi Yapmak"

Unknown dedi ki...

Bende istyorum evde sıkılyorum

Merve dedi ki...

Merhaba bizde yapabiliriz kiminle iltibata gececegiz

Elif Bender dedi ki...

İstanbul'da yaşıyorum iki kişiyiz bu işe ihtiyacımiz var

Adsız dedi ki...

kanka bu temanın adı nedir mail atar mısın
judgeofheaven@hotmail.com

Nermin dedi ki...

Evde çalışmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim

Nermin dedi ki...

Evde paketleme işi yapmak istiyorum. Ankara da oturuyorum.Donus yaparsaniz çok sevinirim

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.