Çalıştığınız İşi Değiştirmeden Önce Kendinize Bu 3 Soruyu Sorun

iş değiştirmek


Bizlere üzerimizde etkisi olan, hayatımızı şekillendirmesine katkı sağlayan önemli unsurlardan biri de ilerde seçeceğimiz iş kavramıdır. Seçeceğimiz iş bizi ne kadar mutlu ederse o işte o kadar başarılı olunacağı bir gerçektir.

Bazıları ise ileride ki işini nasıl seçecekleri konusunda bilgi sahibi olamadıkları için mutsuz ve zorla devam ettirdikleri, zevk alamadıkları işlerde çalışmaya devam ediyorlar. Bu yüzden iş değiştirme fikirlerine oldukça sıcak bakarak yeni arayışlar içine girmekten çekinmiyorlar. Fakat iş değiştirmek için kendimize bazı sorular sormalıyız.

Kendimize Sormamız Gereken İlk 3 Soru

Bu iş gerçekten beni mutsuz mu ediyor? Bu soru oldukça önemlidir. Mutsuz olduğumuz yerlerde performans olarak iyi sonuçlar veremeyiz.

Neden diğer işi tercih etmeliyim? Bu soru sorularak şimdiki ve değiştirmek istediği işin artı ve eksi yönlerini ele alarak değerlendirmeler yapılır.

Beni diğer işe yönelten daha başarılı olmama etken olduğunu düşündüğüm yetenek ve beceriler neler? Bu soruda da kendimizin asıl yeteneklerini düşünerek becerilerimize göre bir çıkarımda bulunulması gerekir. Yani değiştirmeden önce kendimizden emin bir şekilde davranmak ve tekrar aynı hatalara düşülmemesi gerekiyor.

İlerideki Meslek Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyim?

Çok zor gibi görünse de ileride ki sana göre mesleği seçmek zor değildir. Hayaller ve hedefler bu konuda çok önemli bir yere sahiptir. Hayallerimiz varsa o işte daha istikrarlı ve emin adımlarla hareket eder ve o yönde bilgi ve birikimler kazanarak ilerleriz. Bu sayede sevdiğimiz işi ve mesleği seçeriz. Yeteneklerimizi kafamız da ölçüp taratarak en uygun en doğru işi seçip başarılı olunabilir.

Dikkat etmemiz gereken diğer bir husus ise o işi ne kadar istediğimizdir. Başka fikirlere kapılıp aile, arkadaş, akraba gibi etkenler yüzünden birçok insan şuan sevmediği ve her gün işlerine mutsuz gittiği bilinen bir gerçek. O yüzden ilerde etki altında kalıp, mutsuz bir işi yapmak yerine kendi sevdiğimiz iş için kendimizi yetiştirmek ve çaba sarf etmek bizi daha başarılı kılar. İleride pişman olup iş değiştirmek yerine doğru işi seçmek gerekir.

" Çalıştığınız İşi Değiştirmeden Önce Kendinize Bu 3 Soruyu Sorun"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.