Kredi Ara Ödeme Şartları Nelerdir?

22:00

kredi ara ödeme şartları İhtiyaç Kredisinde Ara Ödeme

Kredi ara ödeme şartları, çektiğiniz krediye ve bankaya göre değişkendir. Bunu bankalar kendi bünyelerinde oluşturdukları için şartları belirlemek konusunda kesinlikle sistemli hareket etmenizi öneriyoruz. Yani yapacağınız çalışmaları bu minvalde ön plana çıkarmalı ve bu sayede kullanmalısınız ki, süreç tamamen size doğru işlesin ve ilerlesin. Kredi ara ödeme şartlarını şu şekilde sıralayalım. ;

  • Şartlar konut kredisinde farklı, araç kredisinde farklı, ihtiyaç kredisinde farklıdır değerli arkadaşlar. Konut kredisindeki şartlar, genellikle yılda bir yada iki kere olmak kaydıyla çıkar karşımıza. Yani banka derki, konut kredisi çektiyseniz yılda yalnızca 2 kere yapılandırma yapabilirsiniz. Ara ödemeler de bir çeşit yapılandırma sayılıyor. Ama yapılandırma istemeden ara ödeme yapmak isterseniz, yine bir anda yoğun bir ödeme yapabilirsiniz banka için. Ki bu durum genelde konut kredileri için geçerli olan bir durum oluyor. Bu yüzden şartlar sadece yapılandırma hizmeti almak istediğiniz zaman sunulur karşınıza. Refinansman denilen olgu da tam burada çıkıyor bu yüzden. 

Kredi ara ödeme şartlarını belirleyen bankalar, her birey için kendi ihtiyaç kredisi dahilinde şart belirliyor. Bu da daha yoğun ve daha düzenli bir ödeme planı ile belirleniyor. Lakin şu var ki ara ödemeler konusunda bazı bankalar aktif bir seçenek sunmuyor olabiliyor. Yani sözleşme şartları dahilinde yapılandırma yapamıyoruz diyebilirler mesela. Ya da ara ödeme yapsanız dahi, yeni bir düzenleme için sizden ekstra ödeme talep edebilirler. Bunun masrafları olabildiği için şayet konut kredisi gibi yüksek bir kredi ödemiyor iseniz, yapılandırma konusunda kredi çektiğiniz bankadan bilgi almanız en doğrusu olacaktır her zaman için.

Kredi Borç Yapılandırması Nedir, Nasıl Yapılır? Detaylar


"Kredi Ara Ödeme Şartları Nelerdir?"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.