Banka Kredi Puanı Nasıl Artar?

Kredi puanı nasıl artar


Banka kredi puanını arttırmak için birçok yol bulunuyor. Bankaların kredi verirken en çok dikkat ettiği kriter, kredi puanının yüksek olmasıdır. Bunun için de kredi ödemelerini düzenli bir şekilde yapmak gerekiyor. 

Ödemelerin düzenliliği ile kredi puanının yüksek olması paralellik gösterir. Bu sayede, kredibiliteniz de artar. Yani kredi puanı yükseldikçe kredi çekilebilecek limit de artar. Bunda, kredi taksitlerini düzenli bir şekilde ödemenin rolü de bankalar ve bankacılar için ziyadesiyle önemlidir.

Kredi Kartı Kullanarak Kredi Puanı Artırmak  

Banka kredi puanını yükseltmenin bir diğer önemli yolu da tabii ki kredi kartı kullanmaktır. Her kullanılan kredi kartı, kredi puanını yükseltmek için bir avantajdır. Hemen hemen kredi kartı kullanmayan insan da yok denecek kadar azdır günümüzde. İnsanlar kredi kartı kullanarak hem harcamalarını kolaylaştırıyor hem de bankalardaki kredi puanlarını yükseltmiş oluyor.

Kredi Kartı Ödemeleri ile Kredi Puanını Artırmak

Kredi kartı ödemelerinin düzenli olduğunda kredi çekmede dolayısı ile günümüz bankacılık sisteminde kredi puanlarının yükselmesinde etkili olduğunu ve kredi sicilimize önemli derecede etkide bulunduğunu biliyor musunuz? İşte, kredi kartı ödemelerinizi düzenli bir şekilde yapmanız kredi puanınızı ve kredi çekme şansınızı günümüz bankacılık sisteminde de olumlu yönde etkilemiş oluyor.

Uzun Süre Aynı Banka ile Çalışarak Kredi Puanını Artırmak

Uzun yıllar boyunca aynı banka ile sorunsuz şekilde çalışarak, bankaya olan borçlarınızı ve vadelerinizi sektirmeden, düzenli şekilde, kısacası güven çerçevesi içinde ödeyerek bankacılık sistemindeki kredi puanınızı yükseltebilirsiniz.

Kredi puanının yükselmesinde herkesin bildiği üzere birçok etki bulunuyor. Yukarıda da belirttiğimiz üzere bu etkiler şu şekildedir:

  • Kredi ödemeleri düzenli yapmak
  • Kredi kartı kullanmak
  • Kredi kartı ödemelerini düzenli yapmak
  • Uzun süre aynı banka ile çalışmak

Bankaların kredi vermede dikkat ettiği bir diğer önemli husus ise kişinin aynı iş yerinde çalışma süresidir. Uzun yıllar aynı iş yerinde çalışmak bankacılık sisteminde kredi puanını yükseltmede önemli bir husustur. 

Aynı iş yerinde devamlı olarak çalışmak o kişinin elbette ki iş yerinde, sağlık sektöründe(SGK)'da güvencesi olduğu gibi bankacılık sigortasındaki güvencesidir. Eğer kredi puanınızı yükseltmek istiyorsanız ve kredi çekme gibi bir düşünceniz var ise bu hususlara dikkat etmeniz gerekiyor.

Kredi Puanları Ne Anlama Geliyor?

Bankalar kredi verirken, puanlama sistemini esas alıyorlar. Puanlama sistemi ise 1-1.900 arasındaki puanlarla belirleniyor. 1 en yüksek riskli, 1.900 ise en az riske sahip puan konumunda. 

Kredi talebinize olumlu yanıt verilmesi için puanınızın en az 1.100 puanda olması gerekiyor. Kredi talebinin olumsuz sonuçlandığı puan aralığı 0-699. Kefil ile kredi alabileceğiniz puan aralığı ise 700-1.099 arasında yer alıyor. Kredi puanınız minimum 1.100 ise kefilsiz ve ipoteksiz şekilde kolayca kredi kullanabiliyorsunuz.

Kredi Puanını Etkileyen Faktörler

Kredi puanınızı yüksek tutarak istediğiniz her an kredi kullanabiliyorsunuz. Daha düşük faiz oranları ile kredi çekebilmeniz için kredi puanınızın 1.100-1.900 arasında yer alması gerekiyor. 

Kredi puanını etkileyen faktörler aşağıdaki gibidir:

  • Kredili ürün taksit ödemelerinde gecikme yapılmaması
  • Daha önceden kredi veya kredi kartı kullanmış olmak
  • Aktif yatırım hesabı sahibi olmak
  • Güncel borç durumu

Kredi puanınızı yüksek tutarak, daha uygun şartlarda kredi kullanımı yapabilirsiniz. Kredi puanınızı etkileyen faktörlere dikkat ederek uzun vadede kredibilitenizi artırabilirsiniz.

' yorum yapınız 1 Cevap "Banka Kredi Puanı Nasıl Artar?"

Adsız dedi ki...

Banka borcunu ve kredi kart borcunu düzenli ödenmektedir

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.