Eşimin Kredi Notu Beni Etkiler mi?

Eşimin kredi notu beni etkiler mi?

 

Bankalardan kredi çekmek isteyen kişilerin en merak ettiği konu eşlerinin etkileyip etkilemeyeceğidir. Bankadan kredi çekmek için ilk olarak bilmeniz gereken bilgi eşinizin ve hane halkınızın kredi notları ile gelir durumunun çok önemli olduğudur. Çekmek istediğiniz kredinin türü ve tutarı ise buradaki önem değerlerini etkileyebilmektedir.

Yüksek tutarlı bir konut kredisi çekmek isterseniz bankalar mutlaka eşinizin sicil durumunu ve kredi notunu araştırırlar. Araştırmalarının sebebi hane halkının ortak gelirinin belirlenmesi ve talep ettikleri kredi tutarının aylık ödemelerini düzenli yapıp yapmayacağını öğrenmek istemeleridir. Kredi çekmek isteyen kişilerin ve eşlerinin banka ortak gelirlerini ve kredi notlarını göz önünde bulundurur.

Eşi Yasal Takip Yaşayan Kişi Kredi Çekebilir mi?

Kredi çekmek için bankaya müracaat eden kişinin eşinin, açık olan yasal takip dosyası varsa ya da yakın zamanda böyle bir durum başına geldiyse, genellikle düşük tutarlı krediler çekebilmeniz mümkün olmaktadır. Eşin yaşadığı bu problem sebebiyle özellikle ihtiyaç kredileri, taşıt kredileri ve yüksek tutarlı konut kredileri onaylanmaz. Kredi çekmek için müracaat eden kişi ve eşinin geliri ortak gelir olarak değerlendirilir. Bu nedenle mutlaka eşin de kredi notuna ve kredi durumuna bakılır.

Kredi Onayı Almada Hane Halkının Etkisi Nedir?

Eşin dışında hane halkında gelir elde etmekte olan bireyler varsa bu kişiler hane gelirine katkıda bulunduğu göstererek bankadan kredi alma olasılığı yükselir. Hane halkında kredi notu düşük kişiler varsa bankaya bildirilmemesi daha iyi olacaktır.

Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Eşin açık olan yasal takibi varsa öncelikle kapatılmalıdır. Çünkü kredi notu düzelmediği zaman bankalar için riskli grup içinde kalacaktır. Yasal takip kapatıldıktan sonra bankalar ile aktif bir çalışmaya başlanmalıdır. Kredi notunu düzeltmek için bankalar ile aktif ve düzenli çalışma olmadığı zaman kredi notu düzelmeyecektir. Bu sebeple kredi notu düşük olan eşin limiti düşük dahi olsa kredi kartı kullanmalıdır. Kredi notu düzelmeden bankalara yapılan her başvuru kredi notunu olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebep den dolayı kredi notu belirli bir düzeye gelene kadar en doğru yol kredi başvurusunda bulunmamaktır.

"Eşimin Kredi Notu Beni Etkiler mi?"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.