Banka Kartı ve Kredi Kartı Arasındaki Farklar



Banka ve kredi kartı günümüzde en çok kullanılan ödeme yöntemleridir. Kişiler kolay olması sayesinde kredi kartı ya da banka kartı seçenekleri ile ödeme yapıyor. Ödemelerin yapımı esnasında kredi ya da banka seçimi içinde ise banka kartın ve kredi kartının özellikleri göz önünde bulunduruluyor.

Banka Kartı Nedir?

Banka kartı mevcut bulunan bankalar içerisinde alınan hesap katı özelliği taşıyor. Hesap kartı kişilerin paralarını nakit olarak yanlarında taşımamaları açısından en çok tercih ettiği kartlar arasında bulunuyor. Pek çok kişi banka kartının taşınmasında güvenlik sebepleri ile tercih ediyor. Nakit paranın kaybolması durumlarında kişilerin başvuracağı alanlar kısıtlı oluyor. Fakat banka kartının kaybolması durumlarında bana ile irtibata geçilerek kart iptali anında sağlanabiliyor.

Kredi Kartı Nedir?

Kredi kartı kullanımı banka kartı gibi çoğu alışverişlerde tercih edilen ödeme yöntemleri arasında mevcut bulunuyor. Kullanım limiti açısından ise banka kartına göre çok daha fazla avantaj veriyor. Her bankanın yıllık kullanımına göre kişilerden kestiği tutarlar mevcut bulunuyor. Kişiler tutarlar, kart limitlerine ve sunduğu avantajlara bakarak belirli bankalardan kredi kartı isteyebiliyor.

Kredi kartın kullanımında ise banka kartından çok daha dikkat edilmesi gereken durumlar bulunuyor. Kredi kartı borç esim tarihlerine dikkat ederek en az asgari ödeme tutarının yatırılması gerekmektedir. Ödeme yapılmayan 3 ay süreç sonrasında durum mahkemeye taşınabiliyor.

Banka kartı ve Kredi Kartı Farkları

Banka kartı ve kredi kartı arasındaki farklar pek çok açıdan farklılık sunuyor. Kredi kartı kullanılabilmesi için kişilerin kredi notlarının yüksek olması gerekiyor. Kredi kartı borcu yaparak ödeme yapmadığı tespit edilen kişilerin kredi notları düşmekte hatta sıfırlanabilmektedir. Kredi notunun düşmesi durumları kredi limitinin az tutulmasına neden olabiliyor.

Banka kartı kullanımı bünyesinde kişiler kredi kartı kullanım kadar sorun yaşamamaktadır. Banka kartı limitleri içinde kullanıcıların içerisine yüklediği tutarlar kadar para harcama durumu bulunuyor. Kredi kartı gibi borç durumlarının tespit edilmesi ve ödenmesi durumları banka kartlarında mevcut bulunmuyor.

Kredi kartı ekstreleri ve banka kartı ekstreleri arasında da farklılıklar bulunuyor. Kredi kartı ekstreleri kişinin bankaya verdiği talimatlardaki tarihlerde kişilere ulaştırılabiliyor. Banka kartı işinin kendi parasının harcaması durumlarından oluştuğundan ekstre gönderimi yapılmamaktadır.

" Banka Kartı ve Kredi Kartı Arasındaki Farklar"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.