Suze Orman'ın Yeni Yatırımcılara Sunmuş Olduğu Tavsiyeler

 

Yatırımcılara tavsiyeler

Günümüz dünyasında yatırım yapıp para kazanmak oldukça cazip bir seçenek. Herkes en iyi şekilde nasıl yatırım yapabileceğini araştırıyor, sorular sorup bilgi ediniyor. Hatta bu konuda onlarca kitap bitirenler var. Bu konuda bir şeyler başaran insanlardan tavsiye almak ise her zaman geçerliliği olan bir durum. Senin gibi sıradan birinin bir şeyler başardığını bilmek seni de cesaretlendirebilir.

Suze Orman Kimdir?

Dünya'nın en başarılı kabul edilen ABD'li kişisel finans uzmanıdır. Suze Orman Show'da sunuculuk yapıyor ve Amerika'da da bilinen biri. Garson olarak başladığı başarı serüvenine başkan yardımcılığı ile devam etmekte olan oldukça başarılı kadın imajı ve para biriktirme konusunda vermiş olduğu tavsiyeleriyle kendini kanıtlamış birisi olarak tanınıyor. Başarılarıyla tanınan bu kadının yeni yatırımcılara birtakım tavsiyeleri de bulunmakta. Bunlar;

Tek Noktaya Yoğunlaşmaktansa Yatırımlarınızı Çeşitlendirin

Suze Orman, çoğu kişinin yatırım yapmaya az miktarda bir parayla başladığını, bu nedenle de hisse yatırım tavsiyelerinde tek bir hisseye odaklanılıp yatırım yapılması durumunda risk alındığını ve o hisse değer kaybettiği zaman o kişinin bütün parasının değerini kaybettiğini söylüyor.

Suze Orman ilk tavsiyesinde, yapılacak yatırımların çeşitlendirilerek risklerin azaltılması gerektiğinin önemini anlatıyor. Özetleyecek olursak; herhangi bir sektörde yatırım yapmanız durumunda, o sektörde tek bir şirkete yatırım yapmaktansa gelecek gördüğünüz rakip şirketlere de yatırım yapmanın daha kârlı olduğundan bahsediyor.

Kâr Elde Edebilmek İçin Fiyat Ortalaması Almak

Suze orman diğer tavsiyesinde fiyat ortalamasının önemli olduğunu söyleyerek, kazançlı çıkmak için Dolar/Euro/TL ücret ortalamasını kullanmak gerektiğinden bahsediyor. Hiç kimsenin anlık olarak piyasayı tamamen doğru yorumlayamayacağını söyleyen Suze Orman, minimum ya da maksimum yatırımı hiçbir zaman yapamayacağımızı ve bu yüzden de fiyat ortalaması ile çıkan fiyat üzerinden yatırım yaparak zamanla daha fazla kâr elde edebileceğimizi söylüyor.

Yatırım Yapmak İçin Beklemektense Hemen Başlayın

Suze Orman son tavsiyesi ise yatırım yapmaya ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi olacağı yönünde. Yatırım yapmak için doğru bir zaman dilimini beklemek ve önceliği para biriktirmek sanmak doğru değil. Büyük miktarlarda yatırım yapmaya gerek yok. Küçük miktarlar ile yatırım yapmaya başlayın. Mümkün olduğunca erken başlamak en iyisidir. Suze Orman “uzun vadede ne kadar kazanılacağını zaman belirler” diyerek yatırım yapmanın anahtarını bize göstermiştir.

"Suze Orman'ın Yeni Yatırımcılara Sunmuş Olduğu Tavsiyeler"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.