Kredi Sicili Bozuk Olanların Sicili Temizlenecek mi?

06:46
Kredi Sicili Bozuk Olanların Sicili Temizlenecek mi?

Kredi Sicili Temizlenecek mi?

Ülkemizde ki ekonomik kriz ve terör olaylarının yanı sıra birçok olumsuz faktör esnaf ve kobilerin durumlarını zorlaştırabiliyor. Bin bir zorlukla ticari hayata atılan esnaf ve kobi gibi ticarethaneler kimi zaman bankalar tarafından alınan krediler ile ayakta durabiliyorlar. Ancak bahsettiğimiz olumsuz faktörler bazı esnaf ve kobiler açısından çok büyük risklere yol açabiliyor. Bu riskler bankalardan alınan kredi ve ya ürünlerin ödenmemiş borçlarından dolayı olabilir. Kredi sicili bozuk olanların ise elbette ilk olarak eleştirmenin bir anlamı yoktur. Çünkü ülkemizde yer alan olumsuz faktörler gerçekten zor durumlara yol açabiliyor. Terör olaylarından dolayı turizm sektörü bir dönem önce çok büyük bir sekteye uğradı ve bu olay sonrasında birçok büyük otellerde iflas bayrağını çekti. Bundan dolayı esnafların durumları çok olağandır. Kredi sicili bozuk olanların sicili temizlenecek mi sorusuna ilk olarak dönemin başbakanı Binali Yıldırım tarafından önemli bir açıklama yapıldı.
Yıldırım, ahilik fonu olarak adlandırdıkları bu fonu kredi sicili bozuk olanlar için özel olarak yaptıklarını ve bu sayede ülke ekonomisi daha fazla ayakta tutmayı hedeflediklerini yaptıkları açıklamada belirttiler. Bu konunun öncelik olarak işleme sürülmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne önerileceğini belirtti.
Kredi sicili bozuk olan esnaf ve kobiler hükümetin son dönem çalışmalarına bakıldığı zaman uygulanan vergi affı, kredi garanti fonu gibi imkânlarından faydalanamıyorlar. Bunun sebebi ise bankalar tarafından bu kredilerin kredi sicili bozuk olan esnaf da olsa kobi de olsa kredi başvurusuna direkt olarak red cevabını alıyor. Maddi açıdan rahatlamış olsa da bu imkânlardan yararlanma şansı olmuyor.

Kredi Sicil Affı Çıktı mı?

Bu yazımızda sizlere bahsettiğimiz kredi sicili bozuk olanların sicili temizlenecek mi sorusuna tam anlamıyla yanıt verebilmek için kredi sicil affı çıktı mı sorusuna da cevap vermeliyiz. Kredi sicil affı çıktı mı çıkacak mı derken 18 Ocak 2017 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi ve kredi sicil affı cıktı. TBMM’de kabul edilen bu tasarı, resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kredi sicil affı TBMM’den geçmesiyle beraber birçok esnaf ve kobi rahat bir nefes almıştır. Kredi sicil affının ne olduğunu ve kimleri kapsadığını şu yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.

2017 Kredi Sicil Affı Nedir? Aftan Kimler Yararlanacak

"Kredi Sicili Bozuk Olanların Sicili Temizlenecek mi?"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.