2017 Kredi Sicil Affı Nedir? Aftan Kimler Yararlanacak

05:18
2017 Kredi Sicil Affı


Kredi Sicil Affı Çıktı Mı?

Bankalar tarafından alınan ürünler ve hizmetlerin ödenmemiş borçlarından dolayı yasal takibe girdikten sonra bankaların kara listelerine düşen esnaf ve kobilerin merakla beklediği kredi sicil affı sonunda çıktı. 1 yıldan beri çıktı çıkacak derken sonunda sevindirici haber resmi gazetedeki ilanın ardından yürürlüğüne girdi. Hakkında birçok tartışmaya konu olan kredi sicil affı 18 Ocak 2017 tarihi itibariyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan oylama sonucunda geçti. Kredi sicil affı hakkında bu yazımızda sizler için tüm sorularınıza cevap vereceğiz.

Kredi Sicil Affı Nedir? 

Esnaf ve kobilerin daha çok başına gelen kara listeye girmek bildiğiniz gibi bankalardan alınan kredi borçlarını 90 gün boyunca ödemeyen kişiler hakkında yasal takip süreci başlamaktadır. Bu takip sonucunda bankalar ilgili kurum ve kuruluşlara borçlarını düzenli olarak ödemeyen kişiler hakkında bildiri verirler. Bu bildiri sonucunda bireysel ve kurumsal müşterilerin kredi sicilleri bozulmuş olur. Kara listeye dâhil edilen kişiler ve kredi sicili bozuk olan kişiler bankalar tarafından verilen kredi ve kredi kartı gibi ürünleri kullanamamaktadırlar. Kredi sicil affı nedir sorusu burada karşımıza çıkıyor. Kredi sicil affı sayesinde bankalara olan borçlarını ödememiş olan kredi sicili bozuk kişilere yepyeni bir sayfa açılıyor. Bunun sayesinde kredi sicili bozuk olsa da kara listeye girmiş olsa da kredi ve kredi kartı almasına olanak sağlanabiliyor.

Kredi Sicil Affından Kimler Yararlanabilecek?

Kredi sicil affından kimler yararlanabilecek sorusuna net bir cevap verebiliriz. Bunun sebebi ise herhangi bir şekilde sınırlandırma bulunmamaktadır. Kredi siciliniz bozuk ise bu af sayesinde ister esnaf olun ister kobi olun isterseniz vatandaş olun herhangi bir engel olmamasıyla beraber belirlenen şartları yerine getirildiği takdirde herkes kredi sicil affından kolaylıkla yararlanabilir.

Kredi Sicil Affı Şartları Neler?

Borcunuzun olduğu bankaya olan borcunuzu ilk olarak kapatmanız gerekiyor. Kapatmasanız bile bankanız tarafından borcunuzun iki taraflı yapılandırmanız gerekiyor. Yapılandırdıktan sonra ise herhangi bir yere başvurmanıza gerek bulunmamakta. İlk muhatabınız olan borçlu olduğunuz bankayla görüştükten sonra kredi sicil affından yararlanabilirsiniz.

"2017 Kredi Sicil Affı Nedir? Aftan Kimler Yararlanacak"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.