Keynes'in Ekonomiye Etkisi

Keynes kimdir


John Maynard Keynes Kimdir?

Ekonomistler arasında pek çok farkı kişi bulunuyor. Düşünceleri ile öne çıkan ekonomistler arasında John Maynard Keynes bulunmaktadır. Savunduğu görüşleri ile öne çıkan John Maynard Keynes ekonomide yeni bir akım başlatması ile biliniyor.

John Maynard Keynes Hayatı

John Maynard Keynes 5 Haziran 1883 yılında İngiltere’nin Cambridge şehrinde doğmuştur. Yine İngiltere Firle’de 21 Nisan 1946’da ölmüştür. Tüm hayatı boyunca ekonomi üzerine görüşler öne sürmüştür. Eserlerinin pek çoğu ekonomi üzerine savunduğu ideolojiler üzerine yazılarından meydana geliyor.

Britanyalı iktisatçı olarak bilinen John Maynard Keynes para politikasını savunması ile ekonomide büyük bir akımın öncüsü olmaktadır. Para ve maliye politikası içerisinde pek çok ekonomist aynı düşünceler ile akımlar üzerinden devam etmiştir.

John Maynard Keynes Savunduğu İdeoloji

John Maynard Keynes savunduğu ideolojiler bakımından Keynes Akımı ekonomide yeni bir dönem başlatmıştır. Yatırımlar hakkında savunduğu düşünceler ile hala günümüzde pek çok kişinin eserlerini okuduğu bir ekonomisttir. 

Keynes Akımı olarak adlandırılan John Maynard Keynes’in savunduğu ideoloji pek çok ekonomist tarafından kabul görmüştür. Özel sektörde oluşa kararları ekonomiyi olumsuz etkilediğini savunan ekonomist devletin ekonomiye el atması gerektiğini de Keynes Akımı ile dile getirmektedir. Tüketimi artması, ekonominin büyümesi ve verimlilik hakkında pek çok düşüncesi eserlerine de yansımıştır.

John Maynard Keynes Ekonomi Görüşleri

John Maynard Keynes, Keynes Akımı ile dikkat çekmeyi başarmıştır. Keynes daha çok iş döngüsünün özel sektörden alınarak devlet ile düzenlemeye gidilmesi gerektiğini öngörmüştür. Özel sektörün kazanım elde etmek amaçlı izlediği ekonomik politikaların verimliliği azaltacağına sebebiyet vereceğini Keynes Akımı içerisinde dile getirmiştir.

Ekonomi olarak savunduğu alanlar içerisinde yatırımlar ile özel sektör değil devlet ile ekonomideki verimlilik bulunmaktadır. Ekonominin canlanması faiz ve yatırımların yönetimi ile olacağını belirtmiştir. Para politikası izlenerek işsizliğin artmasını engellenmesi gerektiğini savunmuştur. Devletin yaptığı yatırımlar ile ekonominin büyüyeceğini, işsizliğin azalıp tüketim ve verimliliğin artacağını Keynes Akımı ve diğer ekonomi içerikli eserlerinde belirtmiştir.

John Maynard Keynes ve Likitide Tuzağı

Ekonomide dile getirilen önemli bir kavram likide tuzağı şeklinde belirtilmiştir. Likitide tuzağı kısa olarak anlatılır ise para arzının artması durumlarında belirli bir noktadan sonra faizleri etkilemeyeceği durumları belirtir. Keynes’in açıklamalarında da likidite tuzağından bahsediliyor.

John Maynard Keynes likidite tuzağında belirttiği durum ise bireylerin para tutma alanlarında fiyatların arttığı alanlarda faiz oranların düşmesi olmaktadır.

John Maynard Keynes Önemli Eserleri

Ekonomi açısından akım ortaya çıkaran John Maynard Keynes, Keynes Akımı ile günümüzde hala eserlerine bakılarak ekonomiye yön veriliyor. İstihdam, Paranın ve Faizin Genel Teorisi bünyesinde pek çok ekonomistin teorilerini reddetmiştir. Ekonomi bünyesinde en çok dikkat çeken eseri olarak bilinen İstihdam, Paranın ve Faizin Genel Teorisi eserinde Klasikçilerin görüşlerinin tam tersini savunmuştur.

' yorum yapınız 3 Cevap "Keynes'in Ekonomiye Etkisi"

Adsız dedi ki...

Çok güzel eseri var

Adsız dedi ki...

Çok güzel eseri var

Adsız dedi ki...

gercekten iyibir görev gördü mükemmel artık spor yapabiliyorum çocuklarımı doyurabilirim

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.