Kredi Kayıt Bürosundaki Hatalı Bilgiye İtiraz Etme

02:24
Kredi Kayıt Bürosundaki Hatalı Bilgiye İtiraz

Günümüzde kredi kartı kullanımı gittikçe artmaktadır. Bu artmalara karşılık olarak herkes kredi çekmekte ve kullanmaktadır. Bankaların kendi aralarında kurdukları ve sadece üye kuruluşlara açık olan bu sistem bankalarda kredi çekmiş kişilerin ödeme, çektikleri kredi, gecikmeleri ve benzeri kayıtları tutmaktadır. Bu kayıtlar bir daha ki kredi başvurularında kredi notu olarak geçmekte ve bankalar tarafından bu nota göre kredi verilmektedir. Kredi notunu sorgulayacağınız bu özel platformun nerede olduğunu, adresini veya nasıl itiraz edileceğini merak etmektedir. Bu yazımızda KBB adresinin nerede olduğunu, KBB'de tutulan risk raporuna nasıl itiraz edeceğimize ve Kredi Kayıt Bürosu hakkında bilgilere yer vereceğiz.

Kredi Kayıt Bürosu Nedir?

Kredi Kayıt Bürosu kısaca KKB 1995 yılında toplamda 11 kurucu bankanın sermaye ve girişimleri sonucunda kurulan Kredi Kayıt Bürosu A.Ş, kuruma üye kuruluşların kendi kredi kullanan kişilerine yönelik bilgi paylaşımı yaptıkları bir ortaklık kuruluşudur. Bu kuruluş sayesinde bankalardan kredili kullanan kurumsal ve bireysel müşterilerin bankalardan çektikleri kredilerin kullanım miktarı, sıklığı ve ödemelerinin düzenli olup olmadığı bu platform üzerinden KKB’ye üye bankalar tarafından görüntülenebilmekte ve toplanan bu verilerin ortalamasına göre kişilerin bir kredi notu alması sağlanmaktadır. Kredi notu adı verilen sistemle bankalara kredi kullanma konusunda başvuran kişiler de kredi için onay alma sürecinde bankaların çok önemli kriterlerindendir. KKB bir özel kuruluştur ve bilgilerini sadece kendi üye bankalarına açmaktadır. Kuruluşa üye olabilecek kurumlar; Bankalar,  Leasing, faktoring, forfaiting şirketleri, Finans kurumları, Tüketici finansman şirketleri olmanız gerekmektedir. Kredi Kayıt Bürosuna toplamda 151 kurum üyedir.


Kredi Kayıt Bürosu Nerede?

Kredi Kayıt Burosu A.Ş İstanbul merkezli hizmet vermektedir. KKB’nin kuruluş binası 34785 Sancaktepe/İstanbul adresidir. Kredi Kayıt Bürosu merkez adresi ise Barbaros Mah., Ardıç Sokak, Varyap Meridian F Blok Ataşehir, İSTANBUL adresini kullanılmaktadır. KKB iletişim için kullanabileceğiniz telefon numarası olarak ise 444 4 552 numarasıdır.

Kredi Kayıt Bürosu İtiraz 

Kredi Kayıt Bürosunu sitesinden veya Findexe üye ticari kuruluştan alınan bir rapora itiraz etmek için KKB’ye ulaşmak istiyorsanız internet sitesi üzerinden itirazınızınızı yapabilirsiniz. Kredi notunuza itiraz etmek ve ya kredi risk raporuna itiraz etmek için;


http://www.kkb.com.tr/risk-raporu.aspx

Adresine girerek gerekli adımları doldurduktan sonra itirazınızın sonuçlanmasını bekleyebilirsiniz. Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Yazımızda sizlere KKB bürosunun nerede olduğunu, KKB kayıt bürosunun ne olduğunu, KKB kredi notunun kısaca açıklamasını gerçekleştirdik.

"Kredi Kayıt Bürosundaki Hatalı Bilgiye İtiraz Etme"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.