Kredi Kartı ile Başka Kredi Kartı Borcu Nasıl Ödenir?


Kredi kartıyla başka kredi kartı borcu ödemek adına sürekli bir kavram karmaşası yaşanmaktadır. Kredi kartınızla istediğiniz tüm ödemeleri yapmakta özgürsünüz. Birkaç detaya dikkat ederek harcamalarınızı rahatlıkla yapabilirsiniz.
kredi kartı ile kredi kartı borcu ödeme


Kredi kartıyla diğer bir kredi kartı borcu ödeme, sık rastlanılmaya başlanılan bir durumdur. Herkes sürekli olarak alışveriş ve diğer harcamaları için kredi kartı kullanmaktadır. Yapılan ödemeler içinde kullanılan kartlar, bazı noktalarda sorun yaşatmaktadır. Devamlı olarak kullanmakta olduğumuz alanlar için nakit ihtiyacı duymaktayız.

Üzerimizde taşımak istemediğimiz paralar neticesinde kartlara yüklenmekteyiz. Durum böyle olunca bazen ödeme gecikmesi veya yapamama gibi durumlarla karşılaşabiliriz. Devamlı olarak hayatımızda giderler vardır, bununla birlikte ödemeler konusu başlı başına bir dert küpüdür. Her ay tartışmasız şekilde yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde devamlı olarak faiz işlemeye ve direk olarak kredi notumuzun düşmesine neden olacaktır. Bunu engellemek adına farklı bankanın kredi kartı borcunu başka bankanın kredi kartıyla kapatmak daha cazip gelmektedir. Çünkü ödenmemesi veya geç ödenmesi kredi çekmek isteyenler için çok büyük sorunlar çıkarmaktadır.
kredi kartı ile kredi kartı borcu nasıl ödenir


Kredi Kartıyla Farklı Kredi Kartı Borcu Ödenebilir mi?


Kredi kartıyla farklı kredi kartı borcu ödeme şekli yeni geliştirilen bir fikirdir. Bununla birlikte mecbur kalınmadıkça uygulanması tavsiye edilmemektedir. Çünkü aynı borcu farklı bir alana kaydırmak, yine borcun ödenmesi gerçeğini değiştirmeyecektir. Kredi kartı kullanıcıları her zaman için ay sonundaki ekstreyi ödemekle yükümlüdürler. Bununla birlikte gerekli görülen harcamalar, yapılacak ödemeler adına kredi kartı kullanımı gittikçe daha fazla ihtiyaç haline gelmektedir.
Devamlı olarak gösterilen ve bununla birlikte ne kadar etkili olabileceği hakkında araştırma yapmadan hareket etmekte doğru bulunmamaktadır. Üstelik devamlı olarak kullanılmakta olan alanların tekrar etkin gelmesi sağlanmaya çalışılmaktadır. Yani borçlu olduğunuz kartınızın açılması, yeniden o kartı kullanabileceğiniz anlamını taşımaktadır. Böyle bir sistemi kullanmak alışkanlık haline gelirse, yine ufak bir pürüzde hepsi çökecektir. Bu tarz hamleler her zaman için risk anlamı taşır, diğer taraftan ne kadar etkili olunsa da işlemler yanlış anlaşılacaktır. Kredi kartı borcunuzu ödemek için diğer kartınızın limit durumu da oldukça önemli bir adımdır.

Kredi Kartı Borcunuzu Farklı Bir Kredi Kartıyla Ödenmesinin Avantajları Nelerdir?


Kredi kartı borcunu farklı bir kredi kartıyla ödenmesinin avantajları, oldukça mantıklı olabilir. Devamlı olarak kullanılan ve bununla birlikte sürekli olarak elinizin altında olmasını istediğiniz kartlarınızı aktifleştirmiş olursunuz. Bankalar açısından bakıldığında kredi notunuzu yüksek tutmak isteyenler için son derece mantıklı bir seçim olarak karşımıza çıkmaktadır.

İlerleyen dönemlerde kredi kullanmak isteyen vatandaşlar, eksi puan almak yerine puanları korumayı seçebilirler. Artık sizin için ne kadar etkili olduğu hakkında, yapacağınız tercihler neticesinde belli olacaktır. Aynı zamanda borçlu konuma düşmemekle birlikte, birde faiz yeme riskinden de kurtulmuş oluyorsunuz. Kredi notunu korurken, aynı zamanda kredi kartlarına gelen faizlerden de belli bir süre muaf tutulmuş oluyorsunuz.

Kredi Kartıyla Farklı Bir Kredi Kartı Borcu Ödemenin Dezavantajları Nelerdir?


Kredi kartıyla farklı kredi kartı borcu ödemenin daz avantajları, çok hassas bir denge kurulması olarak bilinmektedir. Ödenmeyen diğer kredi kartı sürekli olarak, farklı bir sorumluluk sahası oluşturacaktır. Ayrıca kredi kartı limitlerinin yetmemesi ve çekilen kartların her ay ödenmesi gereken borçları için daha fazla para ödenmesi anlamına geliyor.

Kartınızın borcunu kapatmak için taksitli avans çektiyseniz, ödemeniz gereken borç daha fazla yükselmeye devam edecektir. Direk olarak çektiğiniz miktarlar içinde genel olarak tüm bankalar avans çekim ücreti kesmektedir. Kredi kartıyla diğer bir kredi kartı borcu ödeme bazı açılardan avantajlı olsa da bazen zarar ettirebilmektedir.


' yorum yapınız 1 Cevap "Kredi Kartı ile Başka Kredi Kartı Borcu Nasıl Ödenir?"

Unknown dedi ki...

Evde is istiyorum

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.