Kredi Çekerken Nelere Dikkat Etmeliyiz

08:28


Bankalardan kredi çekmek bazı insanların hayatını mahvederken bazı insanlar için ise çok büyük bir avantaj sağlamıştır. Kredi çekip ödeyemediğimizde bu bizim kredi geçmişimizi de lekeler. İhtiyacımız olduğunda yeniden kredi çekeceğimiz zaman kredi geçmişimizden dolayı sıkıntılar yaşayabiliriz. Bu sebepten dolayı kredi çekerken son derece dikkatli olmalıyız. Öncelikle bolca araştırma yapıp sonrasında ise kendi imkanlarımız çerçevesinde ödemeleri zamanında yapıp yapamayacağımız iyi düşünmemiz gerekir.
Hayalimizdeki araba, ev, motosiklet ya da kurmak istediğimiz iş… Ve bunlar gibi isteyebileceğimiz daha bir sürü şey için kredi çekebiliriz. Alacak olduğumuz şey için ne kadarlık bir kredi çekmeliyiz bunu iyi düşünmelisiniz. Krediyi ne için çekeceksek ona göre araştırmalıyız. Mesela ben hayalini kurduğum motosiklet için kredi çekeceksem taşıt kredisinin bana getireceği avantajları biliyor olmalıyım.
Kredi için başvurmadan önce ne kadar paraya ihtiyacımız olduğunu düşünmeliyiz. Eğer bize gerekenden daha fazla bir kredi çekersek sonrasında faizleriyle bizim ödememizi zorlaştıracaktır. Bu yüzden dikkat etmemiz gereken ilk husus bu…
Sonrasında dikkat etmemiz gereken bir diğer nokta faiz oranları olmalı. Faiz oranının fazla olması da bizim ödememizi zorlaştıracaktır. Bu oranların fazla olduğu zamanlarda bankalar bizi yanıltabilmek için değişik kampanyalar düzenler. Bizlerin ise bu tarz tuzaklara düşmeden faiz oranlarına bakması gerekir.

Kredi Çekerken Oluşacak Masraflar Göz Önüne Alınmalı
Kredi çekmeden önce dikkat etmemiz gereken diğer nokta dosya masrafıdır. Dosya masrafının aldığımız krediyi ne kadar etkilediğini düşünmeliyiz. Yüksek dosya ücretiyle karşı karşıyaysak diğer bankaları araştırmalıyız. Faiz oranının ve dosya masrafının olabildiğince düşük kalması krediyi öderken zorlanmamamızı sağlar.
Alacağımız krediye hayat sigortası yaptırmaya ayrıca dikkat etmeliyiz. Bu, krediyi çeken kişinin başına bir şey gelmesi veya vefat etmesi ihtimaline karşı yakınlarına borç kalmamasını sağlar. Böyle bir durumda krediyi sigortayı yaptırdığımız şirket öder.

Kredi Çekerken Vade Süresinin Önemi

Kredi çekmeden önce araştırmamız gereken diğer konu ise vade süresidir. Vade süresinin uzun olması ödememizi kolaylaştırıyor gibi görünse de toplamda daha fazla ödeme yapacağımız anlamına gelir. Bu yüzden vade süresinin kısa olması bizim yararımızadır.

"Kredi Çekerken Nelere Dikkat Etmeliyiz"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.