İpotekli Kredi Nedir? İpotek İle Ne Kadar Kredi Verilir?

09:11

İpotek Karşılığı Kredi Nedir?

İpotekli Kredi Nedir? İpotek İle Ne Kadar Kredi Verilir?Ekonomik olarak ülkece zor günler geçirdiğimiz için herkesin banka kredisine ihtiyacı olabilir. İhtiyaç kredisi kullanmak isteyen kişilerin en çok sordukları soru olan ipotek ile ihtiyaç kredisi çekilir mi sorusuna yanıt vereceğiz.

Banka malıma neden ipotek koyar?

Bankalardan ihtiyaç kredisi çekmek isteyen bireysel müşterilerin gelir ve sigorta kaydının olmasının yanında bir de kredi notunun yüksek olması çok önemli bir etkendir. Kredi notunuz eğer ihtiyaç kredisi için uygun değilse zaten başvurunuz direkt olarak red cevabı alacaktır.Ancak kredi çekebilmek için kredi notunuz yeteri kadar iyiyse fakat belgelenebilir bir geliriniz yok ise akıllara ilk olarak taşınır taşınmaz bir malı ipotek ettirerek çekme imkânı doğabiliyor. Bankalardan kredi çekmek istiyorsanız eğer bir başka yol olan ipotekli ihtiyaç kredisidir.
Bankalardan alacağınız ipotekli ihtiyaç kredisi genel ihtiyaç kredisi gibi ürünlere kıyasla daha uzun vadeli ve yüksek tutarlı ihtiyaç kredisi alabilirsiniz.

 Bunun sebebi ise bankalar sizlere verdikleri krediyi ipotek ettirmiş olduğunuz bir mal sayesinde krediyi garanti altına alıyorlar. Borcunuzu ödemediğiniz taktir de ipotek ettirdiğiniz taşınır taşınmaz mala el konulma riski de bulunmaktadır.

İpotekli kredilerde kaç vade yapabilirim?

Bankalardan ipotekli ihtiyaç kredisi alırken hatırlamamız gereken bir diğer husus da vade süresi ve tutar tamamen ipotek ettirdiğiniz mala karşılık verildiğidir ve bu tamamen bankanın inisiyatifindedir. Çoğu banka ipotekli ihtiyaç kredilerini 48 ayla sınırlandırmıştır.
İpotekli ihtiyaç kredisini kullanırken faydalanabileceğiniz birçok farklı alanda mevcuttur. Bunlardan biri birkaç bankaya birden borcunuz var ise bunların hepsini tek çatı altında toplamak istiyorsanız eğer ipotekli ihtiyaç kredisi olanaklarını kullanarak bundan yararlanabilirsiniz. Bu sayede toplam borcunuzun vade süresi uzar ve daha uygun faiz oranları ile borcunuzu tekrardan yapılandırmış gibi olabilirsiniz. Birden çok bankaya borcu olan ve ipotekli ihtiyaç kredisi çekebilme durumu olan kişilerin kesinlikle uygulaması gereken en mantıklı yöntem kuşkusuz budur.

İpotek İle Ne Kadar Kredi Alabilirim?

Eğer ki ihtiyacınız olan miktar yüksek ise ipotekli ihtiyaç kredisi sayesinde istediğiniz miktarda kredi kullanabilirsiniz. İpotek ettireceğiniz malın değeri yüksekse eğer rahatlıkla dilediğiniz miktarda kredi çekebilirsiniz. Çekebileceğiniz miktar ipotek ettireceğiniz mal varlığına göre değişim gösterebilir;
  1. Eğer konut üzerine ipotek koyarak kredi çekecekseniz ekspertizin belirlediği değerin %80'nine kadar kredi çekebilirsiniz.
  2. Eğer iş yeri ipotek koyarak kredi çekecekseniz ekspertizin belirlediği değerin %75'ine kadar kredi çekebilirsiniz.
  3. Eğer imarlı arsa ipotek koyarak kredi çekecekseniz ekspertizin belirlediği değerin %50'ine kadar kredi çekebilirsiniz.
Mal varlığınızı ipotek ettirdiğiniz için banka kendisini garanti altına alır ve size istediğiniz miktarda kredi imkanı sağlayabilir.

İpotekli Kredinin Şartları ve İstisnaları

İpotekli bireysel krediye başvurmak için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar çercevesinde kredi çekebilirsiniz. Kredi şartları;
  • Kredi çekebileceğim azami kredi tutarı yada limiti; bankaların verdiği ekspertiz değerine göre konut ekspertiz değerinin %80’i, iş yeri için ekspertiz değerinin %75’i, imarlı arsa için %50’sine kadar kredi çekebilirsiniz.
  • En fazla 48 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.
  • Krediye alacağınız gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilebilir.
  • Bankaların şubelerinde gerekli görülmesi hâlin​de ek teminat istenebilir.
  • İpotekli kredinizin vadesi bitene kaar hayat, konut ve zorunlu deprem sigortası yapılması zorunludur.

"İpotekli Kredi Nedir? İpotek İle Ne Kadar Kredi Verilir?"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.