Devlet Destekli Faizsiz Evlilik Kredisi

08:35

Evlilik Kredisi Nedir 

Devlet destekli evlilik kredisi 2017 itibari ile başvuru şartları, evlilik kredisi veren bankalar, evlilik kredisini hangi bankalar veriyor gibi sorularınız için yazımızı mutlaka okumalısınız.
Her Türk gencinin tatması gereken olaylardan biri olan bir yuva kurmak, devletin sağladığı yaşam standartlarını daha yaşanılabilir hale getirmek için devlet ve bankalar iş birliği ile birçok yenilik vardır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının başlatmış olduğu çalışma sayesinde evlenecek olan genç çiftlerimize imkânlar sağlanmıştır. Bakanlığın ilk olarak ortaya attığı bir çalışma olan devlet destekli evlilik kredisi fikri evlenmek isteyen genç çiftlerimize faizsiz evlilik kredisi imkanı sunmaktadır.

Evlilik Kredisi Şartları 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafınca yapılan çalışmalar sonucunda evlenmek isteyen genç çiftlerimize devlet desteği ile evlilik kredisi verilmektedir. Evlilik kredisini ancak her çift alamadığı gibi bakanlık tarafından belirlenen şartlar yerine getirildiği takdirde devlet destekli evlilik kredisinden yararlanılabileceği duyuruldu. Evlenecek olan çiftlerin kesinlikle genç olması ilk dikkat edilmesi gereken husustur. Yaş aralığı olarak 18 ile 24 yaş arası belirlenen aralığa uygun olanlar ilk maddeyi geçmiştirler. Türk Ceza Kanunu tarafından ağır suçlardan herhangi birinden dolayı ceza almamış olması dikkat edilmesi gereken bir diğer husustur.
Bu kriterleri yerine getiren genç çiftlerimiz bay bayan her Türk vatandaşı devletin sağlamış olduğu devlet destekli faizsiz evlilik kredisinden yararlanabilmektedir. Bakanlık tarafından belirlenen şartları yerine getiren çiftlerimiz 1 yıl geri ödemeksizin devlet destekli evlilik kredisinden faydalanabilmektedir. Kamu bankaları aracılığı ile 10.000 TL evlilik kredisi devletimiz tarafından sunulacaktır. Almış olduğunu kredinin geri ödemesini toplam da 4 yıl içerisinde yapmış olmanız gerekmektedir. Kamu bankaları, bakanlık ve devlet tarafından belirlenen bu hususa bir de bebek şartı eklenmiştir. Evlendikten sonra ilk yıl çocuk sahibi olmanız takdirde ödemeniz gereken kredi 1 yıl daha uzatılacaktır. Üniversite mezunu olan gençlerimiz için bu krediden yararlanabilme yaşı 26’ya kadar uzatılmıştır. Evlenecek olan genç vatandaşlarımızın herhangi bir yetimhane ve ya devlet yurtlarında kaldıklarını yazılı beyan ettirebilirlerse eğer kredinin geri ödenmesi en az 2 yıl geri ödemesi uzatılacaktır.


"Devlet Destekli Faizsiz Evlilik Kredisi"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.