Yeni Doğan Çocuğa Doğum Parası Ne Kadar? Nasıl Alınır?

08:56
Doğum Parası Nedir? Nasıl Alınır?

Doğum Parası Nedir?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan araştırma ve çalışma sonucunda faal olarak çalışan anneler ve doğum izni alabilecek olan anneler için çok önemli bir adıma imza attılar. Bu adımda doğum parası olarak adlandırılan yardım katkı payı nedir, nasıl alınır ve doğum parası ne kadar sorularına bu yazımızda yanıt bulacağız.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafınca yapılan açıklama doğrultusunda doğum parası alabilmenin şartları belirlendi. Bu açıklamadan sonra evraklarını tamamlamış olan tüm annelerin bu uygulamadan ve katkı payından yararlanabileceğini duyurdular. Ancak evrakların dışında zaman zaman doğum parası işleminin şartları da oldukça önemlidir. Doğum parasından yararlanabilmek için belirlenen bu şartların yerine getirilmesi çok önemlidir.
Devlet tarafından genç nüfusun çoğaltılması adına yapılan bu çalışma doğrultusunda çocuk sayısına göre değişkenlik gösteren miktarın alındıktan sonra doğum parasının hesaplama işlemi ile daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

2017 Doğum Parası Ne Kadar? 

Devlet tarafından verilen bu katkı payı çocuk sayısına göre değişkenlik gösterebiliyor. 2017 doğum parası ne kadar? Sorusuna yazımızın devamını okuyarak yanıt bulabilirsiniz.
Doğum parası ödemeleri birinci çocuk için 300 TL ödeme alabilirsiniz. Ancak ikini bir çocuğunuz var ise alacağınız bu miktar 400 TL oluyor. Üçüncü bir çocuğunuz ve ya daha fazla çocuğunuz var ise alacağınız miktar 600 TL olarak sabitleniyor. Toplamda asgari ücret gibi bir meblağ ile yaşam standartlarınız biraz olsun artabiliyor. Eğer ki doğum yapan anne çalışıyor ise çocuğun yaşı altı aylık olana denk çalıştığı iş yerinde yarım gün çalışabilir. Bu durumda maaşının yarısına da iş-kurdan alarak kalan yarım gününü çocuklarına ayırarak daha yararlı geçirebilecektir.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenen ve bu hizmet amacıyla tahsis edilen 183 ve 144 bilgi hatlarını arayarak da öğrenebilirsiniz. Uygulama sayesine babalar da rahat bir nefes alarak izin günleri beş iş gününe çıkarıldı.


Doğum Parası Nereden ve Nasıl Alınır? 

Doğum parası almak için başvuru yapacak olan anneler, başvuru işlemi süresince ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumu olan SGK ve Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekiyor. Eğer kamu çalışanıysanız çalıştığınız kuruma da bir başvuru bırakabilirsiniz.

"Yeni Doğan Çocuğa Doğum Parası Ne Kadar? Nasıl Alınır?"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.