Ziraat Bankası ve KYK Kartı Genç BankKart Özellikleri

01:21

Ziraat Bankası Kartı Genç BankKart Özellikleri  
Genç BankKart, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerine verilen bir hesap kartıdır. Başvuru durumuna 2 ya da 4 yıl boyuncu kullanımda olan, her ayın belirli zamanlarında burs yada kredi tutarının yatırıldığı karttır. 2018 yılı ile beraber, öğrenciler aylık olarak 470 TL tutarında öğrenim harçlığını Genç BankKart aracılığı ile temin edebilmektedir. Genç Bank kartını ilk kez kullanacak öğrenciler ilk başta zorluk yaşayabilir. Nedeni ise kartın aktifleştirilmesi, ilk defa banka kartının kullanılması ve şifre belirleme işlemleridir. Genç BankKart'ın aktifleştirme işlemi yalnızca Ziraat bankası şubelerinde yapılmaktadır. Bankadaki görevliler aracılığı ile oluşturulan şifre, Ziraat ATM’si üzerinden değiştirilmediği sürece kart işleme alınmayacaktır.


GençBankKart Harçlık Avans Nedir? Nasıl Çekilir?

Genç BankKart’ların gençlere tanıdığı en güzel özellik ise Harçlık Avans işlemidir. Kısa zaman içerisinde aldıkları kredi ya da burs miktarını tüketen öğrenciler, bir sonraki ayın bursundan harcama yapabilirler. Sadece kart ile alışverişlerde geçerli olan bu işlemde harçlık avans tutarı nakit olarak çekilememektedir. Harçlık Avans, son zamanlarda gerçekleştirilen zam tutarına göre bir artışa giderek 400 TL olmuştur. Öğrenciler, Harçlık Avans işlemi ile ilgili herhangi bir aktifleştirme yapmalarına gerek yoktur. Tüm kartlar için otomatik olarak tanımlı olduğunu söyleyebiliriz.

GençKart İban No ve Müşteri Numarası Nasıl Öğrenilir?

Para alışverişi sırasında gerekli olan IBAN numarası, Müşteri Numarası gibi faktörler, öğrencilerinde çektiği sıkıntılar arasında yer almaktadır. Birçok kişi öğrenemediği Müşteri Numarası nedeni ile büyük sitemler ederek para transferi gerçekleştiremediğinden yakınmaktadır. Bu yazımızda kolay bir şekilde nasıl IBAN ve Müşteri Numarası öğrenebileceğinizden bahsedeceğiz. 2 kolay yöntem ile bu işlemler hakkında bilgi alabilirsiniz. İlk olarak ATM’ler üzerinden “Hesap Bilgilerim” penceresi üzerinden kolay bir şekilde IBAN no ve Müşteri Numarası sorgulanabilmektedir. İkinci yöntem ise 444 00 00 müşteri numarası üzerinden gerekli kimlik kontrollerinin ardından müşteri temsilcisi aracılığı ile IBAN no sorgulanabilmektedir.

Genç Kart Kredi Kartı Kullanımı

Genç BankKart’ın öğrencilere tanıdığı bir güzel imkan ise kredi kartı kullanımıdır. Aynı kart üzerinden sağlanabilen bu hizmette her öğrenciye 500 TL limit tanınmaktadır. Kredi kartı cazibesine kapılanlar kısa süre içerisinde bu limiti tüketseler de, ödeme anı gelince ortaya büyük sıkıntılar doğabilmektedir. Borç ödemek isteyenler içinse alternatif, güzel bir yol göstereceğim. Ziraat Bankasının sunmuş olduğu Mobil Uygulamalar aracılığı ile kolay ve kısa süre içerisinde kredi kartı borcunuzu ödeyebilir, güncel ekstre gibi bilgileri takip edebilirsiniz.

GençKart Son Kullama Tarihi Nerede Yazar?

Ziraat Gençkart'ın kartının son kullanma tarihi kartın ön yüzünde yer almaktadır. Kartın son kullanım süresini  genç kartın ön yüzünün alt tarafında orta bölüm de sağa yakın bir şekilde belirtmektedir. Son kullanma tarihi “04/22” şeklinde iki hane ay iki hanede yıl olacak şekilde yazılmıştır.

GençKart Son Kullama Tarihi Nerede Yazar

Genç Kart Asgari Ödeme

Hayatımızın her alanında kullanmış olduğumuz kredi kartı nakit ödeme alışkanlıklarımızı artık tamamen bitirmiş durumdadır. Alışveriş, eğitim, temel yaşam ihtiyaçları ve daha birçok noktada bizlerin beklentisini karşılamaktadır. Peki, kredi kartı kullananlar için asgari ödeme tutarı ne demek diyorsanız yazının devamı sizlerin bu sorusuna cevap bulacaktır.
Asgari ödeme tutarı kredi kartınızdan yapmış olduğunuz alışverişlerin veya harcamaların zorunlu ödeme tutarıdır. Bu tutarı her ay ödemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Aksi takdirde kredi notunuzda düşüklükle olabileceği gibi banka tarafından kredi kartınıza da belirli kısıtlamalar gelebilmektedir. Banka ile anlaşmış olduğunuz ödeme gününde kredi kartınızın asgari tutarını ödeyerek borcunuzun belirli bir kısmını kolaylıkla kapatabilirsiniz.

Kaynakça
Yazımızda üniversite öğrencileri kredi detaylarını anlattığımız Öğrencilere Kredi Kartı ve Kredi Veren Bankalar konusunu resmi siteleri ziyaret ederek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

"Ziraat Bankası ve KYK Kartı Genç BankKart Özellikleri"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.