Ziraat Bankası Tarım Kredisi Kullanım Oranı Arttı

01:04
Tarım Kredisi Kullanım Oranı Arttı
Bi önceki yazımızda çiftçilere tarım kredisi veren bankalardan bahsetmiştik. En uygun tarım kredileri ve tarım kredisi veren bankaları şu konumuzdan inceleyebilirsiniz.

Çiftçilere Tarım Kredisi Veren Bankalar


Bugün ise Ziraat Bankasının tarım kredilerinin kullanım oranının %25 arttığını yazılı açıklama olarak yayınlamasından bahsedeceğiz. Ziraat Bankası’nın yaptığı yazılı açıklamaya göre banka üzerinden kullanılan tarım kredisi oranının 42 milyar liraya yükselirken, takipte ki tarım kredisi oranının da 0.98 olarak artışı gerçekleştiği açıklandı. Bu artan oranın en büyük etkeni olarak bireylerin kullandığı zirai mekanizasyon kredilerinde görülüyor. Diğer büyük etkene sahip olan krediler ise hayvansal ve bitkisel üretime yönelik kredilerin alındığı görülüyor.

Çekilen Kredilerdeki Tarım Kredisi Oranı

Geçen yıla göre 8.4 milyar lira yükselen tarım kredilerindeki, bankaların kredi oranlarının ödemede zorluk çeken çiftçilere erteleme ve yapılandırma seçenekleriyle yüzde 0.98 oranında kaldığı belirtiliyor. Bankacılık sistemindeki toplam kredilerin içindeki tarım kredisi oranı ise yüzde 3.2 civarlarında seyrediyor. Toplam bankalarda çekilen kredi artışı ise %16 dolaylarında.

2017 Yılı İçin Ziraat Bankasının Çiftçiler İçin Yapacağı Çalışmalar

2017 yılı için Ziraat Bankasının hedeflerini anlatan yazıda için yeni yılda tarım ve sanayi entegrasyonunun sağlaması amacıyla sözleşmeli üretim modelinin yaygınlaştırılması için çalışalar yapacağını kaydeden ziraat bankası, ticari işletmelerde taşınır rehni kanununun getireceği yeni yönetmelikle üreticilerin hayvan ve ağaçlarını kredi için rehin vererek kredi kullanabileceklerini söyledi.

Ziraat Bankası Üretici Kredisi


Ziraat bankasının üretici kredi veren bankalar arasında olup tarım kredisi çekecek vatandaşlar için uygun vade ve faiz oranıyla kredi verebilmektedir. Çiftçi destek kredisi çekmek isteyen vatandaşlarımız en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek ayrıntılı bilgi alabilirler.

"Ziraat Bankası Tarım Kredisi Kullanım Oranı Arttı"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.