3 Aylık Sigortlalıya Kredi Çıkarmı - Kredi Çekmek İçin SGK Süresi

00:06

Kredi Çekmek İçin SGK Süresi

Kredi Çekmek İçin SGK SüresiGünümüzde zorlaşan yaşam şartları bireyleri ihtiyaç kredileri çekmek için zorlamaktadır. Kredi çekecek kişiler bankalara gittikleri zaman bankalar tarafından incelenen bazı kriterler bulunmaktadır.  Bu kriterlerden biri olan “kaç aylık sigortalı çalışana kredi verilir” sorusudur. Bankalardan kredi alabilmek için önemli kriterlerden biri SGK durumunuz olduğu için bu soru önem arz etmektedir. Öncelikle 1 aylık SSK primiyle kredi almak zordur.
Bankalar kredi çekmek için sigorta süresi en az 6 aydır. Kişilere kredi verirken bazı bankalar yeni bir işe girmiş kişiler için ise bu durum 3 aylık sigortalı çalışana da kredi verebilmektedir. 3 aylık sigortalı olarak çalışan ve primleri düzenli olarak yatırılan kişilerin bazı bankalardan kredi alabileceği biliyoruz fakat bütün bankalarda aynı kural geçerli değildir.

Kredi Çekerken Neden SSK isteniyor

 Kredi çekecek kişilerden neden sigortalı olmalı diyorsanız, bankalar kişinin krediyi ödeyip ödeyemeyeceğini tek belgelediği nokta bu olduğundan dolayı isterler. Sigortalı kişinin maaş durumuna olacağından aylık maaşına göre ödeme limitini hesaplayıp bireye uygun bir kredi verirler. Maaşınıza göre ne kadar kredi vereceğini şu yazımızda hesapladık şu yazımızı da inceleyebilirsiniz:

◆ Maaşa Göre Verilecek Kredi Limitlerinin Belirlenmesi


Yeni Sigortalı Kişilere Ne Kadar Kredi Çıkar?

Daha yeni işe girmiş ve sigortası 4-6 ay kadar yatmış kişilere en fazla 10.000 Lira kredi alabilmektedir. Bu kural bankadan bankaya değişmektedir. 4-6 aylık sigortalı birey ek bir belgelenmiş kira veya gelir gösterdiği taktirde kredi limitini de yükseltme şansı vardır. Fakat sigortası 3 ay olan kişilerin kredi notu düşük ise kredi çıkma ihtimali zorlaşacaktır. Kredi notunuzun iyi olmaması durumda bazı bankalardan sizlere kredi çıkabilecektir.

3 aylık Sigortalıya Kredi Veren Bankalar

3 aylık sigorta primleri düzenli yatan kişilere kredi veren bankalar aşağıdaki gibidir;
 Ziraat Bankası
◆ Halk Bankası
◆ Deniz Bank
QNBFinans Bank
◆ İş Bankası
◆ ING Bank 

Bu bankalara 3 aylık sigorta dönemi tamamlandıktan sonra kredi için başvurabilirsiniz. Kredi notunuz uygunsa ve primleriniz düzgün yatmışsa kredi çıkma ihtimali yükselecektir. Eğer kredi notunuz düşük ve 6 aydan daha az sigortalıysanız kredi alma ihtimaliniz genede düşecektir. 3 aylık sigortalıya kredi çıkarmı sorusunun cevabını vermiş olduk. Kredi çekmek için en uygun bankalar ve faiz oranları için şu yazımızı okuyarak karar verebilirsiniz:

◆ En Uygun Faizli Kredi Veren Banka Hangisi


"3 Aylık Sigortlalıya Kredi Çıkarmı - Kredi Çekmek İçin SGK Süresi"' yorum yapınız

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.