Taşıt Kredileri Faiz Oranları ve Araç Kredisi Veren Bankalar

09:29

Araç ve taşıt kredisi veren bankalar

Araç Alacakları Kredi Veren Bankalar 

Bu yazımızda sizlerin de merak ettiği bir konu olan 0 araç ve 2. El araç alacakların nasıl kredi çekebileceğini, Hangi bankaların 0 araca kredi vereceğini, 0 taşıt kredisi faiz oranlarını, 2. El araç için yaş sınırını ve daha bir çok bilgi anlatacağız. Herkesin bir hayali var kimimiz ev kimimiz araba bizim hayalini gerçekleştirmeye yardımcı olacağımız grup araba hayal edenler. Artık taşıtlar hayatımızın vazgeçilmez ihtiyacı olmuş durumda hem uygun taşıt fiyatları hem de toplu taşımaların sıkıntı durumları da bu durumu tetiklemektedir.


Araba için Kredi Veren Bankalar

0 veya 2. El araba almak için bankalara başvurmanız durumunda, bankalar araba fiyatının %75’ine varan oranlarda karşılamakta geri kalan tutarıda kullanıcının peşinat olarak vermesini istemektedir. Bu nedenle bankalar araba fiyatının tamamını karşılamaz. Peşinatsız araç alımı bankalar tarafından karşılanamaz fakat araba alacağınız kurum tarafından anlaşmalı finans kuruluşları ile görüşebilirsiniz. Aracı finans kurumu sizin kredi notunuza bakarak gerektiği taktirde araba fiyatının tamamına kredi verebilmektedir.
Bankalar genellikle 24 ile 48 ay arasında vade seçenekleri bulunmaktadır. Bankaların taşıt kredilerine uyguladığı faiz oranı ise %1.22-%1.34 arasında tutmaktadır. Bankaraların 2. El taşıt için kredi verme araç yaşı ise 10 yıla kadar çıkabilmektedir. Verilen bilgilerin netliği ve daha detaylı bilgi için taşıt kredisi çekeceğiniz bankaya başvurarak bilgi alınız.

Ziraat Bankası Taşıt Kredisi

Ziraat Bankasına taşıt kredisi başvurunda bulunarak düşük faiz oranları ve vade seçenekleri ile bütçenizi sarsmadan araç sahibi olabilirsiniz. Ziraat bankasının sunduğu avantajlı 0 araba kredileri sayesinde aylık düşük ödemelerle 0 bir araç sahibi olabilirsiniz.
Ziraat Bankası Taşıt Kredisi için gerekli belgelerde şöyle;
◆ Kimlik Kartınız,
◆ Gelir Belgesi,
◆ Bankanın istemesi halinde elektrik, su, doğal gaz veya sabit telefon fatura fotokopisi,
Serbest meslek erbabı olanlar için bağlı oldukları kuruluştan alınan üyelik belgesidir.Ayrıca banka bu belgeler haricinde farklı belgelerde isteyebilir. İkinci el taşıt almak isteyenlerde Ziraat Bankası 2. El taşıt kredisinden yararlanabilir. 48 aya varan vade seçenekleri ile avantajlı faiz seçenekleri ile araç sahibi olabilirsiniz. İkinci elde taşıt yaşının 5’i geçmemesi gereklidir. Ziraat Bankası Taşıt Kredisi verilecek araca kasko, size de hayat sigortası yapmaktadır.

İş Bankası Taşıt Kredisi

Yeni ve 2.el araçlar için bankadan çekebileceğiniz taşıt kredisi ile otomobil sahibi olabilirsiniz. 0 araç için Kefil derdi olmadan araba rehin durumu ile arabaya sahip olabilirsiniz.
İşBankası Taşıt Kredisi için gerekli belgeler ise şöyle;
♦ Başvuru Formu
♦ Gelir durumunuzu gösterir belge
♦ Nüfus cüzdanı veya sürücü belgenizin aslı ve fotokopisi
♦ 0 km araçlar için alacağınız taşıta ait proforma fatura
♦ 2.el taşıt alacaksanız satışı yapan kişiye ait son Motorlu Araç Tescil ve Trafik Belgesi

VakıfBank Taşıt Kredileri

Vakıflar Bankasının uygun faiz oranlarıyla taşıt kredisi veren bankalardandır.
0 araç alacaklar için VakıfBank kredi özellikleri:
♦ Nihai fatura değeri 50.000.TL’yi aşan otomobillerde, bedelin 50.000.-TL kadar olan kısmı için %70, 50.000.-TL’nin üstünde olan kısım için %50’sine kadar kredi kullandırımı yapılır.
♦ Araç rehni, teminat olarak alınır. Bankaca gerekli görülmesi halinde buna ek olarak; kefalet, gayrimenkul ipoteği ya da nakit-mevduat-döviz tevdiat rehni talep edilebilir.
♦ Belirli ve düzenli bir geliri olan ve istihbaratı olumlu olan gerçek kişilere kullandırılır.
♦ 48 aya kadar vade ile aylık, 3 aylık dönemler veya değişken taksitlerle geri ödeme seçenekleri vardır.
2. El Taşıt alacaklar için bu istenen durumlara ek olarak;
♦ Kredi kullanan kişiye, Hayat Sigortası yaptırılır.
♦ Kasko Sigortası yaptırılır.
♦ Otomobil yaşı, 03-36 ay vadede kredi kullanımlarında en fazla 8, 37-48 ay vadede kredi kullanımlarında, en fazla 5 olabilir.
VakıfBank Taşıt Kredisi Gerekli olan belgeler
♦ Nüfus cüzdanı(Tüm taşıt kredileri için)
♦ Ruhsatınız(Tüm taşıt kredileri için)
♦ Gelir Belgesi(Tüm taşıt kredileri için)
♦ Otomobil Faturası (0 Araç için)
♦ Noter Satış Sözleşmesi (2 El araç için)
♦ Araç üzerinde oynanmadığına dair belge ve trafikten men cezasının olmadığına dair belge (2. El araç için)



HalkBank Taşıt Kredisi

48 aya varan cazip vade seçenekleri ve indirimli faiz oranı sağlayan banka hem 0 araç için hem de ikinci el araç için kredi sağlamaktadır.
HalkBank Taşıt Kredisi özellikleri ise şöyledir;
Kredi tutarının alacağınız taşıtın değerine oranı; taşıtın nihai fatura tutarı 50 bin TL’ye kadar olanlarda %70, 50 bin TL ve üzeri olanlarda 50 bin TL’ye kadar olan kısmı için %70, 50 bin TL’nin üstünde olan kısmı için %50 olarak uygulanır. 2.el taşıt kredisinde ise 5 yaşına kadar araçlar için kasko değeri esas alınır.

YapıKredi Bankası Taşıt Kredisi

İstediğiniz araca ulaşmak artık yapı kredi bankasıyla mümkün olmaktadır. 0 km araçlarda ve 10 yaşa kadarki 2. el araçlarda 48 aya varan vade seçenekleriyle, kefilsiz ve ekspertiz süreci ile uğraşmadan YapıKredi bireysel taşıt kredisi almak için sizi en yakın Yapı Kredi şubesine gidebilirsiniz.

Diğer Taşıt Kredisi Veren Bankalar

İncelediğimiz bankalar dışında kredi veren bankalardan bazıları;

♦ AkBank Taşıt Kredisi;
♦ İng Bank Taşıt Kredisi;
♦ Denizbank Taşıt Kredisi;
Garanti Bankası Taşıt Kredisidir.

Sizlerde 0 ve 2.el taşıt ve araç kredisi veren bankaları öğrenmek için banka şubelerine gidebilir araç ve ya taşıt için kredi alabilirsiniz. Araç alacaklar için 0 ve 2. el taşıt kredileri konumuzun sonuna geldik. Sizlerde araba almak için kredi çekmek istiyorsanız uygun taşıt kredilerinden faydalanabilirsiniz. Araç kredileri için soru ve sorunlarınız için yorum atarak sorabilirsiniz.

Kaynakça
Yazımızda detaylarını açıkladığımız bankaların 0 ve 2. el taşıt kredileri sayfalarında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

' yorum yapınız 2 Cevap "Taşıt Kredileri Faiz Oranları ve Araç Kredisi Veren Bankalar"

minibüs kiralama dedi ki...

Son dönemlerde taşıt kredisinde artan faiz oranları ile araba almak çok zor hale geldi.

Malatya oto kiralama dedi ki...

Ülke ekonomisi göz önüne alındığında artık sıfır araç almanın ne kadar zor olduğunu görmek mümkün. Genelde kurumsal firmalar, araç konusunda istediği aracı bulmada zorlanıyor.

https://www.ersinturizm.com

Yorum Gönder

Bu blogta yorum yapan kullanıcıların yorumlarından sitemiz sorumlu değildir. Lütfen yorumlarda Telefon ve iletişim bilgisi vermeyelim.